Sidebar Menu

Datum objave: 12. Veljača 2021

SANKCIJE / Zbog "ilegalne" privatne veselice u Kninu reagirali policija i Državni inspektorat, dvoje sudionika je kažnjeno

Diana Ferić
Diana Ferić

Policijska uprava šibensko - kninska, Policijska postaja Knin je u suradnji s Državnim inspektoratom provela je istragu u povodu medijskih objava o slavlju u hotelu Ivan u Kninu na kojem je bio i šibenski podžupan i bivši načelnik Županijskog stožera civilne zaštite Nikola Blažević i utvrdila neke do sada nepoznate detalje, među ostalim da je jedan od gostiju trebao biti u samoizolaciji. Dvoje sudionika je kažnjeno no među njima nije podžupan Blažević.

"Provedenim istraživanjem utvrđeno je kako je 55-godišnjak, organizirajući večeru kojoj je prisustvovalo ukupno sedam osoba iz isto toliko različitih kućanstava, prekršio ograničenja koja se odnose na privatna okupljanja koja su donesena Odlukom Stožera Civilne zaštite Republike Hrvatske radi sprječavanja širenja i prenošenja bolesti Covid-19. Opisanom radnjom počinio je prekršaj iz čl.47. st.2. t.11. kažnjivo po čl. 76.d Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, u vezi čega mu je uručen prekršajni nalog.           Također je utvrđeno kako je navedenom okupljanju prisustvovao i 49-godišnjak koji je tijekom večere obaviješten od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo da mu je određena nužna mjera samoizolacije. Unatoč navedenoj obavijesti, 49-godišnjak je ostao na večeri odnosno nije se odmah najkraćim putem uputio do mjesta predviđenog za samoizolaciju. Opisanom radnjom je počinio prekršaj iz čl.47. st.2. t.8., kažnjivo po čl.76.a st.1. t.1. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti, u vezi čega mu je također uručen prekršajni nalog", priopćio je Šime Pavić, glasnogovornik PU šibensko - kninske.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.