Datum objave: 03. Veljača 2021

TEŽAK JE I DANAS BIO DAN ZA ŠIBENIK / Na gradskom groblju Kvanj pokopane tri žrtve ubojice Branka Kolopera, bilo je više nego potresno

Diana Ferić
Diana Ferić

Tri žrtve subotnjeg krvavog pohoda nekadašnjeg šibenskog poduzetnika Branka Kolopera ispratili su danac članovi obitelji, rodbina, prijatelji i poznanici na gradskom groblju Kvanju u Šibeniku.

Danas u 13 sati pokopan je direktor trgovačkog lanca Djelo Tedi Slamić kojeg je Koloper rafalima iz kalašnjikova ubio u subotu, 31. siječnja ove godine, dočekavši ga ispred njegove uprave zgrade u Vodicama kada je ulazio u automobil. Ne pamti se toliko ljudi na jednoj sahrani u Šibeniku koliko ih je bilo na ovoj, Rijetko tko je mogao suspregnuti suze vidjevši reakcije njegovo dvoje malodobne djece, supruge i oca Jose nad njegovim grobom i tugu koju nisu skrivali. Počast su mu došle odati svi njegovi djelatnici, prijatelji, brojni poslovni partneri. Na njegovom grobu od njega se prigodnim riječima oprostio Nikica Vučenović u ime  šibenskog Rotary kluba čije je humanitarne akcije Tedi Slamić godinama podupirao. Čudi što nitko iz HGK -a nije osjetio potrebu da se na takav način od njega oprosti budući da je njegova tvrtka Djelo godinama uzastopce proglašena najuspješnijim velikim poduzećem u Šibensko - kninskoj županiji. Poznato je koliko je Slamić ulagao u promociju domaćih proizvođača i lokalnog gospodarstva te  da je omogućio stanovnicima gotovo svih sela u Županiji da imaju dućan pred svojim pragom.

Dirljiv je bio i ispraćaj Radojke Danek i njezinog supruga Maria koje je Koloper likvidirao zajedno s poduzetnikom Tonijem Šparadom iste te subote, ali nešto ranije i to u bivšem pogonu svoje tvrtke u Ražinama. Dirljiv već  time kada se pogleda tuga njihovih četvero djece i unuka.

Od njih su se oprostili svećenici koji su svjedočili o tome da je bračni par Danek bio uzor brojnim vjernicima, ali samo oni.

"Teško je prihvatiti smrt koja dođe očekivano, ali puno ju je teše prihvatiti kada dođe ovako iznenadno, nasilnim putem", kazao je don Marinko Mlakić, generalni vikar šibenske biskupije.

Na sahrani su bili i šibenski gradonačelnik Željko Burić i predsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika čija je vijećnica bila Radojka Danek no oni nisu održali oproštajni govor. Radojka Danek bila je uspješna financijska menadžerica, stečajna upraviteljica  brojnih tvrtki u stečaju te predsjednica Zajednice žena HDZ -a Katarina Zrinska u Šibeniku. Sve je to ostalo prešućeno.

Njezin je suprug, kao hrvatski branitelj, ispraćen sa svim vojnim počastima.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3