Datum objave: 25. Siječanj 2021

POVEZIVANJE TVRĐAVA / Predstavljena radna verzija žičare od tvrđave svetog Mihovila do svetog Ivana, gradonačelniku se sviđa, a vama?

Diana Ferić
Diana Ferić

Radnu verziju idejnog rješenja žičare od tvrđave sv. Mihovila do tvrđave sv. Ivana predstavili su danas predstavnici tvrtke Dalekovod projekt d.o.o. Petra Starčević i Matija Oršanić predstavili su   šibenskom gradonačelniku Željku Buriću sa suradnicima te pročelnici Konzervatorskog odjela u Šibeniku Angeli Bujasi ravnateljici  JU Tvrđava kulture Šibenik Gorana Barišić Bačelić.

 Nakon što je na ranijim sastancima izabrana najkraća, a ujedno i najoptimalnija trasa žičare u dužini od oko 300 metara, na današnjem sastanku predstavljene su bazne stanice uz obje tvrđave.

Zamišljeno je da su bazne stanice minimalnih dimenzija, usklađene s tehničkim predispozicijama žičare te vizualnog identiteta prilagođenog okolišu.

Gradonačelnik Željko Burić izrazio je zadovoljstvo viđenim te iskazao punu podršku realizaciji daljnjih koraka u projektu.

Dogovoreno je kako će u narednom razdoblju tvrtka Dalekovod-projekt d.o.o. finalizirati svoju dokumentaciju, a budući da je Grad Šibenik u postupku izmjene GUP-a, posebnim uvjetima javno-pravnih tijela dodatno će se definirati svi preostali detalji idejnog projekta žičare.

U ovoj fazi procijenjena vrijednost izgradnje žičare je 5 milijuna eura, a Grad Šibenik taj novac namjerava dobiti putem europskih fondova. Ugovor s Dalekovod-projektom d.o.o. je vrijedan 125 tisuća kuna bez PDV-a.

Iz kategorije: Vijesti