Datum objave: 28. Prosinac 2020

POČELO CJEPLJENJE I U ŠIBENIKU / Stiglo 155 doza cjepiva, prvi se i to ispred kamera cjepio mladi šibenski infektolog Željan Antulov

Diana Ferić
Diana Ferić

Prva pošiljka od 155 doza Pfizerovog cjepiva protiv COVID-19 stigla je jučer popodne u Šibenik, a dr. Željan Antulov, mladi infektolog sa Zaraznog odjela OB Šibenik ući će u anale šibenskog zdravstva kao prva osoba u Županiji koja je primila to cjepivo.

-Evo mojih pet minuta slave! -našalio se dr. Antulov okružen novinarima u jednoj od soba Hitnog bolničkog prijama dok mu je s injekcijom u ruci prilazila kolegica Smolić u posvećenoj atmosferi povijesnog događaja u Šibeniku ispunjenoj napetim iščekivanjem.

Malo kasnije dao je izjavu za javnost i ozbiljno ustvrdio da se odlučio cijepiti zato jer je uvjeren kako je cjepivo zasad jedino učinkovito sredstvo u borbi protiv epidemije koronavirusa, kako piše Slobodna Dalmacija.

-Želim potaknuti sve građane županije i cijele zemlje da se vakciniraju. Potrebna nam je visoka stopa procijepljenosti, ne treba se bojati nikakvih nuspojava. Jedino što se može pogoršati jest epidemija, a dosad nam je stvorila puno problema u svim aspektima života. Osim dr. Antulova, večeras je u OB Šibenik cijepljeno još devetoro medicinara, a naredna pošiljka stiže 31. prosinca i tako iz tjedna u tjedan, kazala je Dijana Dulibić. Kada se na području županije procijepi 950 medicinara i štićenika domova za starije, na red za cijepljenje dolazi druga prioritetna skupina iz populacije – stariji od 65 i kronični bolesnici, istaknula je.

Medicinarima i djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu u šibenskoj i kninskoj bolnici, ljudima na prvoj crti svakodnevne borbe s COVID-19, pripalo je 60 bočica cjepiva, a ostalih 95 raspoređeno je drugoj skupini populacije s prioritetom za cijepljenje, a to su štićenici domova za starije koji će biti cijepljeni sutra, izvijestila je Dijana Dulibić, ravnateljica županijskog Zavoda za javno zdravstvo, koja je simboličnom početku 'maratona procjepljivanja' u narednim mjesecima nazočila sa županom Goranom Paukom i Ankicom Parat Baljkas, glavnom epidemiologinjom ŽZZJ-a.

Cvjetni dom u Šibeniku također je preuzeo svojih 50 doza u prvom navratu cijepljenja, koje će provesti  jutros, izvijestio je ravnatelj Tomislav Ninić, prenosimo iz Slobodne Dalmacije.

FOTO: Hrvoje Jelavić, PIXSELL

Iz kategorije: Vijesti