Datum objave: 24. Prosinac 2020

NIKAD USPJEŠNIJA AKCIJA "BOŽIĆNI MOST" / Šibenski Rotarijanci uz potporu solidarnih i humanih građana razveselili 15 šibenskih siromašnih obitelji

Diana Ferić
Diana Ferić
Nikad zdušnije i emotivnije nije protekla  humanitarna akcija ,,Božićni most'' šibenskog Rotary kluba kao ove godine, vjerojatno  zbog teške situacije izazvane koronavirusom koja je naše sugrađane dodatnu potaknulo na humanost.  Rotarijanci  su od građana prikupili  vrijedne donacije u hrani, higijenskim potrepštinama pa i igračkama za siromašne građane u Šibeniku. 
 
"Ove godine, kao nikada do sada, zbog izuzetno teških uvjeta u kojima su se našli neki od naših sugrađana i žitelja županije, Rotary klub Šibenik pokrenuo je i uspješno priveo kraju svoju najdugovječniju akciju ,,Božićni most'',. Zahvaljujemo  našim sugrađanima, donatorima te trgovačkom lancu ,,Djelo'' koji su omogućili da ova akcija saživi. U ovim neizvjesnim i izazovnim vremenima za svih nas, uspjeli smo sakupiti vrijedne donacije u obliku prehrambenih i higijenskih potrepština, koje su naši sugrađani ostavljali u košaricama postavljenim u dućanima ,,Djelo'', a našla se tu i pokoja igračka za malodobnu djecu", kaže Krešimir Šakić, predsjednik Rotary kluba Šibenik.
 Članovi tog kluba odnijeli su pakete s hranom i potrepštinama  na adrese 15 najpotrebitijih obitelji po izboru Centra za socijalnu skrb, s ukupno 53 člana. Dobili su i novčane priloge koji su  prikupljeni donacijama na poseban račun otvoren isključivo za ovu akciju, kako bi ih uveselili za ove  blagdane  i pokazali im da nisu zaboravljeni i sami. 
Iz kategorije: Vijesti