Datum objave: 22. Prosinac 2020

NOVI DETALJI O AFETI VJETROELEKTRANE / Nacional tvrdi da je Josipa Rimac upravo na političkom skupu u Šibeniku lobirala kod Plenkovića za vjetroelektranu Krš - Pađene

Diana Ferić
Diana Ferić

Današnji Nacional donosi nove detalje iz Afere vjetroelektrane i tvrdi da je i Nediljko Dijić, predsjednik ŽO HDZ -a otvoreno lobirao za taj projekt.

"SMS iz mobitela Josipe Rimac otkriva zašto će ona premijera Plenkovića predložiti za svjedoka u procesu u Aferi Vjetroelektrane", stoji u naslovu.

"Sadržaj USKOK-ova spisa otkriva da je Josipa Rimac 6. prosinca 2019. Plenkoviću poslala SMS i tražila da on organizira sastanak jer je projekt vjetroelektrane 'zapeo u začaranom krugu šume - imovina - poljoprivreda'. Plenković ju je istog dana nazvao na mobitel", piše Nacional i dodaje da je dogovoren sastanak na kojem se o tome detaljno diskutiralo.

Kako dodaje Nacional u tekstu, Rimac je pričala i s više ministara u vladi.

Dan nakon što je Plenkoviću poslala poruku, oni su se, piše dalje Nacional, vidjeli na skupu Kolinde Grabar-Kitarović u Šibeniku. Bilo je to u jeku predizborne kampanje.

Prema tvrdnjama jednog od izvora iz HDZ-a, ondje su ona i Plenković u društvu još nekoliko HDZ-ovaca, među kojima je bio i šef županijskog stožera HDZ-a Nediljko Dujić, također razgovarali o problematici vjetroelektrane Krš-Pađene. Nacional dodaje da je Dujić otvoreno lobirao za projekt.

Podsjetimo, Ured za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta sumnjiči 13 državnih dužnosnika i poduzetnika u aferi Vjetroelektrane, među kojima je prvoosumnjičena smijenjena državna tajnica u Ministarstvu uprave Josipa Rimac, za kaznena djela trgovanja utjecajem, zloporabe položaja i ovlasti, davanje mita i davanje mita za trgovanje utjecajem te primanje mita. 

FOTO: Pixsell

Iz kategorije: Vijesti