Datum objave: 17. Prosinac 2020

ROTARIJANCI U HUMANITARNOJ AKCIJI / Šibenski Rotary klub i slikar humanitarac Ante Bergam Momin zaslužni za vrijednu donaciju koju je danas donio Odjel pedijatrije u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Krešimir Šakić, predsjednik Rotary kluba Šibenik, dio njegovih ćlčanova te slikar Ante Bergam Momin uručili su danas ispred Odjela pedijatrije šibenske Opće bolnice vrijednu donaciju za potrebe osoblja tog odjela, ali i malih pacijenata i njihvih roditelja. Donacija se sastoji od 3 multifunkcionalne fotelje, 25 stolica, 2 televizora s antenama, 1 termometra i 2 oksimetra.

"U bolnici su se posebno oduševili foteljama koje se mogu pretvoriti u ležaj jer će sada roditelji puno lakše moći provesti noć uz svoje dijete. Ova hvale vrijedna akcija počela je još u ožujku na inicijativu našeg poznatog slikara- humaniste Ante Bergama Momina koji je u suradnji s Rotary klubom Šibenik organizirao prodajnu izložbu slikarskih minijatura pod nazivom „Slikarske minijature za zdravlje djece“ u Gradskoj knjižnici „Juraj Šižgorić“ Šibenik. Bilo je izloženo od sedamdeset slikarskih minijatura, dimenzija 6 x 12 cm, kojima autor na vrlo neuobičajen način upućuje na štetnost poroka koji mogu utjecati na zdravlje djece"; kaže Krešimir Šakić.

Ante Bergam Momin, koji i sam godinama humanitarno djeluje, nakon što je na praznim kutijama cigareta naslikao ovu seriju minijatura u tehnici akrilika obratio se za pomoć Rotary klubu Šibenik radi organizacije izložbe i provedbe humanitarne akcije, a Gradska knjižnica „Juraj Šižgorić“ Šibenik nesebično mu je ustupila svoj izložbeni prostor. Pored prikupljanja novčanih sredstava za opremanje Dječjeg odjela Opće bolnice u Šibeniku, cilj ove izložbe je bio uputiti i potaknuti djecu na razmišljanje o štetnosti poroka koji mogu dovesti do različitih bolesti. Izložba je zatvorena već 19. ožujka 2020. radi poštivanja mjera zaštite od bolesti uzrokovane virusom COVID 19. Unatoč tome, prodaja je nastavljena putem interneta i unutar ukupne rotarijanske zajednice Distrikta 1913, odnosno Republike Hrvatske te je prikupljeno preko 15.000.

Iz kategorije: Vijesti