Datum objave: 14. Prosinac 2020

ZABRANA / Ponovno su postavljeni znakovi zabrane pristup psima u perivoj Roberta Visianija. Za nepoštivanje vlasnike čeka kazna i do 2000 kuna.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Nakon što su neko vrijeme bili nestali ili nisu bili uočljivi, ponovno su na ulaz u perivoj Roberta Visianija postavljeni znakovi kojima se vlasnici pasa upozoravaju da je gradski perivoj zabranjen ulaz psima. Psima je ulazak u đardin zabranjen još 2016. godine, a Grad Šibenik tada propisao i visoke kazne čak do 2000 kuna. Treba podsjetiti da je se pse ne smije uvoditi u još neke zelene površine u Šibeniku, primjerice na travnjak ispred zgrade suda, dječja igrališta, hortikulturno uređene površine, na plažu Banj te cvjetnjake na rivi. Odluka Gradskog vijeća Grada Šibenika iz 2016. godine nije opozvana, a nakon njenog stupanja na snagu upozoreno je da će njenu odluku provoditi komunalni radari u suradnji s policijom:

Ako komunalni redar zatekne  psa na površini gdje je ljubimcima pristup zabranjen, ovlašten je napisati kaznu od dvije tisuće kuna, koliko iznosi i kažnjavanje za šetnju psa bez povodca. 

Iz kategorije: Vijesti