Sidebar Menu

Datum objave: 27. Studeni 2020

NOVI PROJEKT / Počinje gradnja dječjeg Vrtića Ljubica u Crnici koji je radio u neprimjerenim uvjetima

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Ugovor o radovima na izgradnji dječjeg vrtića „Ljubica“ u Šibeniku potpisali su danas gradonačelnik Šibenika Željko Burić i izabrani izvođač radova, direktor tvrtke Minigradnja d.o.o. Antonio Perica.  Novi dječji vrtić bit će izgrađen na lokaciji postojećeg montažnog objekta u Crnici.

„Raduje me što je ovo poslije dugo vremena, a nakon što smo otvorili vrtić Mali Mihovil na Jamnjaku, prvi dječji vrtić u Šibeniku koji će se graditi iz temelja. Bit će to moderno opremljen objekt usklađen sa svim državnim pedagoškim standardima, a koji će mnogo značiti za stanovnike ove velike gradske četvrti i njihovu djecu, ali i našu predškolsku ustanovu „Smilje“ koja će ovdje dobiti prostorije za svoje popratne službe“, kazao je ovom prilikom gradonačelnik Željko Burić.

Zamjenik gradonačelnika Danijel Mileta podsjetio je kako je Grad Šibenik za potrebe projekta riješio imovinsko-pravne odnose te otkupio dodatnih 200 četvornih metara prostora te će se površina novog dječjeg vrtića prostirati na parceli ukupne površine tisuću i po četvornih metara.

„Objekt će se sastojati od podruma, prizemlja, 1. kata, te ravnog krova sa izlazom na isti, na kojem će biti uređena površina za igru. Primit će oko 80 djece, a postat će centralni dječji vrtić za predškolsku ustanovu „Smilje“ budući da će se ovdje nalaziti centralna praonica, centralni arhiv te stručne službe“, naveo je Mileta.

Direktor tvrtke Minigradnja d.o.o. Antonio Perica kazao je kako se njegova tvrtka može pohvaliti iskustvom u gradnji dječjih vrtića, a vjeruje da će radovi na izgradnji DV „Ljubica“ biti okončani u predviđenom roku.

Vrijednost danas potpisanog ugovora je 11.676.040,50 kuna bez PDV-a.

Glavni i izvedbeni projekt je isporučila osječka tvrtka Trinas projekt, odabrana kao najpovoljniji ponuditelj na javnom natječaju, za ukupno 193.750 kuna. Ta sredstva je Grad Šibenik uspješno ostvario apliciranjem na natječaj Ministarstva za demografiju obitelj, mlade i socijalnu politiku.

Idejni projekt je izradila tvrtka Izgradnja projekt iz Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.