Datum objave: 20. Studeni 2020

NOVE EPIDEMIOLOŠKE MJERE / Pooštrene mjere stupaju na snagu danas od ponoći, ograničava se još više javno okupljanje

Diana Ferić
Diana Ferić

Nove, pooštrene mjere  za spriječavanje širenja koronmavirusa, koje se najavljuju već desetak dana stupit će na snago od ponoći. 

 

"Ovo su mjere za područje cijele Hrvatske: ograničenje javnih događanja na 25 osoba umjesto 50, svadbe na 15 umjesto 30, pogrebi najviše 25 osoba, a ne 30. S tim da se sućut ne smije izražavati bliskim kontaktom. Privatna okupljanja na 10. Obustava rada ugostiteljskih objekata noćni rad, noćni klub, obustava casina, drugi UG objekti rade do 22 ne do 24, ... Ugostiteljski objekti moraju napisati kao i sve trgovine koliko najviše ljudi moze biti unutar prostora. Za razna sniženja, popuste, blagdanske rasprodaje, neka uvedu dodatne mjere", objasnio je Davor Božinović.

Uvodi se zabrana prodaja alkoholnih pića od 22 do 6 sati.

Za umjetničke izvedbe, kina, sjednice uvedena su dodatna ograničenja, za svaku prisutnu osobu mora biti osigurano najmanje 4 metra...

Nove mjere uvode se u ponoć i trajat će do 15. prosinca."

Uvode se strože mjere za Varaždinsku, Osječko-baranjsku i Daruvar, najavio je Božinović.

Za Varaždinsku Božinović izdvaja najvažnije: zabrana održavanja svih javnih događanja vani na kojima je više od 20 osoba, zabrana za sve ugostiteljste objekte, privremena obustava kina, izlozbi, sportskih natjecanja, treninga, sportskih centara, terena... Ove odluke stupaju na snagu danas.

Iz kategorije: Vijesti