Sidebar Menu

Datum objave: 12. Studeni 2020

UMRO KRASNODAR RORA / Otišla Dinamova nogometna legenda koja je karijeru počela na Šubićevcu, a igrao je i s čuvenim Platinijem

Diana Ferić
Diana Ferić

Nadvilo se crnilo nad Maksimir, otišla je zauvijek još jedna Dinamova legenda, velikan. Iznenada je u četvrtak ujutro, u 76.godini preminio Krasnodar Rora, još jedan iz one legendarne generacije 1967, pišu Sportske novosti ,a za naš u Šibeniku je važno što je zapravo na Šubićevcu započeo svoju bogatu nogometnu karijeru.

Još u utorak u Maksimiru i kasnije na ispraćaju na Mirogoju oprostio se, sa suzama u očima i teškoga glasa, od suigrača i kapetana Slavena Zambate, eto, ni 48 kasnije otišao je i on za Zambijem...

Roru ćemo pamtiti kao jednog od najvećih Dinamovih igrača svih vremena, popularno lijevo krilo koje je u 10 godina provedenih u plavome dresu upisao 459 utakmica uz 90 postignutih pogodaka, prenosimo iz Sportskih novosti.

Rora je bio jedan od simbola naraštaja iz 1967. godine, veliki prijatelj, kohezivni faktor pa čak i svojevrsni “glasnogovornik” cijele generacije. Rođen je 23. ožujka 1945. godine na Visu, a odrastao u Šibeniku. Prve je nogometne korake načinio s 14 godina na šibenskim poljanama i to baš u „nogometnom kvartu“ – Šubićevcu. U Dinamo je došao 1964. godine gdje je naslijedio dres s brojem 11 kojega nije ispuštao cijelo desetljeće.

Kasnije je nastupao za belgijski Standard, a potom za francuski Nancy gdje je igrao zajedno s legendom francuskoga i svjetskog nogometa, Michelom Platinijem. Štoviše, i sam ja Platini, prilikom svojedobnoga posjeta HNS-u, istaknuo: „Ne bih postao onakav igrač da nakon treninga nisam ostajao dodatno raditi s Rorom.“

Nakon igračke je karijere Ror je a bio trener u Dinamovoj nogometnoj školi, obnašao je i funkciju asistenta glavnoga trenera, a kao stručni se komentator isticao i u novinarskom poslu.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.