Datum objave: 04. Studeni 2020

ZAPUŠTENO I ZABORAVLJENO / Dječje igralište na Baldekinu koje je Šibeniku darovao "Konzum" zapušteno je i derutno. Služi uglavnom kao šetalište za pse.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Dječje igralište koje je svojevremeno uredio, opremio i Šibeniku darovalo poduzeće "Konzum", pretvorilo se u zapušteno i derutno ruglo koje služi uglavnom kao šetalište za pse. Budući da je igralište dječje "oplemenjeno" je i primjerenim "edukativnim" graffitima, a naprave za igru su manje više u takvom stanju da je njihova uporaba pogubna.
Budući da je psima na to igralište pristup zabranjen odgovarajućim znakom, normalno je da ono služi kao šetalište, ali i nužnik za pse. Doduše neki vlasnici pasa uredno i lojalno sakupljaju izmet svojih ljubimaca, no nekima je lakše "kolačiće" zatrpati pijeskom i tako ih zgodno "sakriti" da bi se djeca mogla zabavljati kada ih "otkriju".
Žitelji Trga Andrije Hebranga i okolnih ulica na tom dijelu Baldekina (koji je i inače komunalni horor) pitaju se u čijoj je nadležnosti održavanje tog dječjeg igrališta i postoje li neki kriteriji kako bi trebali izgledati igralište, zelene površine i prilaz tamošnjoj osnovnoj školi i Veleučilištu?  

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3