Datum objave: 13. Listopad 2020

NOVE MJERE SIGURNOSTI / Markov trg je privremeno blokiran, ne mogu mu pristupiti ni građani ni turisti

Diana Ferić
Diana Ferić

Markov trg u Zagrebu jutros je blokiran, ondje je policija sa službenim psima. Na ulazu iz Mesničke ulice na Markov trg stoje dva policajca koji zaustavljaju i kontroliraju automobile i provjeravaju osobne isprave vozača. Na Markov trg su postavljene blokade. Na sam Trg ne mogu više pristupiti ni građani ni turisti, tek oni koji rade u zgradi hrvatske vlade ili Sabora, kako javlja Index.hr

Glavni ravnatelj policije Nikola Milina rekao je jutros u emisiji U mreži prvog kako su u kući kod Kutine našli veću količinu oružja i streljiva. Na pitanje radi li se o legalnom oružju Milina je odgovorio kako se radi o oružju koje se ne može legalno posjedovati.

U kući nađena veća količina oružja

"Policija prikuplja sve obavijesti, rade sve radnje, proveden je očevid. Sinoć su napravljene pretrage na području Kutine, više prostorija i objekata. Danas će PU sisačko-moslavačka izvijestiti detaljnije o tome", rekao je Milina.

Dodao je i kako su kod napadača pronađena dva oružja, dugo kojim je pucao na policajca i po zgradi vlade te kratko oružje kojim je počinio samoubojstvo.

Ranjeni 31-godišnji policajac Oskar Fiuri i dalje je na liječenju i stabilno je, potvrdio je Milina.

"Ima potrebe za medicinskim tretmanima. Policija nije mogla s njim razgovarati jer je bio na operacijama cijeli dan, ali kolege su uspjele pričati s njim, i brat koji je policajac. On se oporavlja", rekao je Milina.

FOTO: N1

Iz kategorije: Vijesti