Sidebar Menu

Datum objave: 01. Listopad 2020

PROŠIRENA ISTRAGA / Sumnja se da je Dragan Kovačević pokušao sakriti ilegalno zarađen novac

Diana Ferić
Diana Ferić

Uskok je večeras proširio istragu protiv Dragana Kovačevića, bivšeg čelnika Uprave Janafa jer sumnjaju da je pokušao sakriti ilegalno zarađen novac nakon što je saznao da mu se sprema uhićenje, javlja Telegram.hr.

Ne spominjući imena, Uskok je u priopćenju naveo da su donijeli rješenje o proširenju istrage protiv dvojice okrivljenika zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela pranja novca i poticanja na pranje novca.

ŠTO KAŽE USKOK?

“Osnovano se sumnja da je II. okr., u razdoblju od 16. do 29. rujna 2020., u Zagrebu, nakon što je saznao da se priprema njegovo uhićenje te pretraga nekretnina odnosno pokretnina kojima se koristi, u cilju da onemogući pronalazak i oduzimanje gotovine koju je pribavio počinjenjem kaznenog djela, zatražio od XIV. okr. da primi i sakrije 2.593.800,00 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka na što je XIV. okr. pristao te je, iako je znao da ta gotovina potječe od kaznenog djela, navedeni novac sakrio u svom stanu”, navodi Uskok u priopćenju.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam