Sidebar Menu

Datum objave: 30. Rujan 2020

KAZNENA PRIJAVA / Dvoje vlasnika tvrtke iz Murtera prijavljeni zbog krivotvorenja isprava i nezakonite podijele dobiti

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog sumnje da su  krivotvorili  službene isprave radi  raspodjele dobiti bez odobrenja Skupštine društva policija je kazneno prijavila dvoje poduzetnika iz Murtera, 59 - godišnjaka i 54 - godišnjakinju , suvlasnike tvrtke koju su oštetili.  

U Odjelu gospodarskog kriminaliteta i korupcije Službe kriminalističke policije, u koordinaciji s Općinskim državnim odvjetništvom u Šibeniku, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 59-godišnjakom i 54-godišnjakinjom osumnjičenima za krivotvorenje službene ili poslovne isprave. Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da su osumnjičeni, 59-godišnjak u svojstvu direktora i suvlasnika kao i 54-godišnjakinja u svojstvu suvlasnice oštećene tvrtke sa sjedištem na području Murtera, unosom neistinitih podataka izradili odluke o raspodjeli dobiti za poslovnu 2017., 2018. i 2019. godinu, iako odluke kao takve nisu donesene od strane skupštine društva, niti su iste skupštine održane. Ovakvim postupanjem osumnjičeni su, s ciljem dostave odluka prema državnoj agenciji za potrebe javne objave financijskih izvješća i druge zakonom o računovodstvu predviđene dokumentacije, neistinite poslovne isprave uporabili kao prave", priopćila je  PU šibensko - kninska.

Protiv osumnjičenih će biti podnijeta kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku.        

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.