Datum objave: 24. Rujan 2020

DONACIJA CVJETNOM DOMU / Šibenska tvrtka UVready donirala posebne svjetiljke za dezinfekciju i borbu protiv virusa za zaštitu korisnika šibenskog Doma za stare i nemoćne

Diana Ferić
Diana Ferić
Uprava Doma za starije i nemoćne "Cvjetni dom"  u Šibeniku namjerava prostor dnevnog boravka u tom domu urediti i higijenski opremiti za susrete korisnika njihovih usluga s njihovim obiteljima u vrijeme obavezne primjene  posebnim mjera zaštite od koronavirusa pa će im u tome "zlata vrijediti" 3 UV- C sterilizacijske odnosno dezinfekcijske lampe OSRAM  koje im je danas donirala šibenska tvrtka UV ready.  Te lampe se koriste za uništavanje virusa i bakterija uključujući i koronavirus. 
"Znamo koliko je korisnicima naših usluga teško ako se  mogu susresti sa svojim najmilijima.  Sada se sastaju na otvorenom, ali dolazi hladnije vrijeme kada to neće biti moguće pa ćemo za tu namjenu osposobiti prostor dnevnog boravka. Zahvaljujem tvrtki UV ready koja nam je darovala ove lampe i olakšala nam postupak sterilizacije i dezinfekcije  koju moramo provoditi nakon svake upotrebe ovog prostora", kazao je Tomislav Ninić, ravnatelj "Cvjetnog doma".
Ornela Šupe, direktorica prodaje u tvrtki UVready kazala je kako im je zadovoljstvo pomoći u skrbi za jednu od najranjivijih skupina u društvu, a to su stari i nemoćni. 
Martin Krstić, jedan od suosnivača te tvrtke podsjetio je da je to druga njihova donacija u Gradu Šibeniku. Nedavno su te suvremene svjetiljke namijenjene dezinfekciji prostora donirali šibenskoj bolnici. Najavio je i treću donaciju it o jednoj od škola ili dječjem vrtići u Šibeniku. 
Predstavnici tvrtke UVready predstavili su danas i poseban uređaj koji također sadržava te svjetiljke za pročišćavanje   prostora od bioloških zagađivača kao što su bakterije, virusi i gljivične spore, uključujući i koronavirus (COVID-19)b na prirodan način koji se koriste u čišćenju i održavanju javnih prostora u Šibeniku. 
Iz kategorije: Vijesti