Datum objave: 23. Rujan 2020

STOP NASILJU / Zajednica žena HDZ Katarina Zrinska Šibensko - kninske županije pozvala da se prijavljuju slučajevi nasilja, posebno nad ženama i djecom

Diana Ferić
Diana Ferić

Pod posebnim epidemiološkim mjerama Zajednica žena HDZ Katarina Zrinski Šibensko-kninske županije obilježila je 21. godišnjica ubojstva tri žene na zagrebačkom Općinskom sudu. Uz predsjednicu te zajednice Anitu Aužina o potrebi zaštite žena i sprječavanju nasilja govorile su bile su Branka Juričev-Martinčev, potpredsjednica Odbora za ravnopravnost spolova Hrvatskog sabora, predsjednica ŽO ZŽ HDZ-a "Katarina Zrinski" Zadarske županije Nevenka Marinović i predsjednica ŽO ZŽ KZ HDZ-a Ličko-senjske županije Marta Grgurić te Marija Slišković, predsjednica udruge "Žene u domovinskom ratu". Zaključile su da će Zajednica žena HDZ "Katarina Zrinski" ć i dalje ukazivati na probleme nasilja kako na županijskoj tako i na nacionalnoj razini te da se zalažu za nulta stopa tolerancije nad bilo kojom vrstom nasilja.

Uputile su i apel svima koji znaju za slučajeve nasilja, poglavito nad ženama i djecom, da ga prijave jer, kako je rečeno, pravodobna reakcija od strane institucija zaustavlja sljedeća zlostavljanja.

Iz kategorije: Vijesti