Datum objave: 29. Kolovoz 2020

LIGHT IS LIFE / Zoran Lučić Luca i ove godine oduševio spektaklom na šibenskoj rivi i instalacijama posvećenim svjetlu i Nikoli Tesli

Diana Ferić
Diana Ferić

Veliko zanimanje, kao i svake godine, izazvala je  manifestacija "Light is Life" Zorana Lucića Luce koja je počela sinoć, slaveći 28.8. 1895. godine kada je Šibenik dobio javnu rasvjetu i poduzetničku zonu na izmjeničnu struju.  Hidrocentrala na Krki puštena je u pogon tri dana nakon što je proradila prva svjetska hidroelektrana na slapovima Niagare. To su omogućili izumi svjetskog genija Nikole Tesle kojemu je ove godine posvećena ta manifestacija i održava se  pod sloganom ‘Nikola Tesla drugi put u Šibeniku’ , a traje  do nedjelje.

Bio je to sinoć spektakl, igra svjetlosti i drugih vizualnih momenata i glazbe na šibenskoj rivi što je izazvalo ushićenje i divljenje, a sve je "začinjeno" vatrometom .

Svijetleći spomenik Nikoli Tesli s Jakobovim ljestvama ispred Muzeja, munjovod i  Večera na travi s lampama La Baba dio su svjetlosnih instalacija  koje su ove godine postavljene na čak 12 lokacija. Manifestacija je započela  koncertom  Nere Gojanović, Gordane Pavić i Tee Slavice Bačić koje su nastupile na, samo za tu priliku postavljenoj plutajućoj platformi ispred šibenske rive  dok su oko njih, morem lagano plovile jedrilice s članovima JK Val.

Na 16 stupova javne rasvjete postavljena je  instalacija ABAŠINI ‒ sjenila za stolne lampe i posebna RGB led rasvjeta softverski upravljana preko wi-fi mreže.

FOTO/ Službene stranice Grada Šibenika

Iz kategorije: Vijesti