Datum objave: 27. Kolovoz 2020

PRIPREMA ZA NASTAVU U POSEBNIM UVJETIMA /Gradonačelnik Burić se sastao s ravnateljima škola povodom početka nove školske godine

Diana Ferić
Diana Ferić

Sve osnovne škole u Gradu Šibeniku spremne su za rad u posebnim uvjetima u kojima će 7. listopada započeti nastava. To je priopćeno iz Ureda gradonačelnika nakon današnjeg sastanka čelnik ljudi Grada s ravnateljima osnovnih škola.

Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavili su Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID 19 u radu osnovnih i srednjih škola. Tim povodom, gradonačelnik Željko Burić sazvao je sastanak s ravnateljima šibenskih osnovnih škola koji je održan u prostorima OŠ Faust Vrančić. Sastanku su nazočili zamjenik gradonačelnika Paško Rakić i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Mirjana Žurić.

Analizirane su preporuke koje je izdao HZJZ te su istaknute one oko kojih bi moglo biti problema u prilagodbi. To se ponajprije odnosi na mogućnost održavanja razmaka u učionicama. Organizacija rada varirat će u pojedinim školama i ovisit će o brojnim parametrima, poput broja učenika i veličine učionica.

Nastava će se u većini škola odvijati u smjenama te je prijedlog ravnatelja da školski sat traje 40 minuta. Na sastanku je zaključeno kako svaka od škola ima neke specifičnosti, ali svi se ravnatelji slažu u jednom – djeci je mjesto u školi. Također su izvijestili kako su škole opremljene dovoljnom količinom sredstava za čišćenje, kao i dezinficijensima. Zaštitne višekratne maske za učenike viših razreda osnovnih škola osigurat će Grad Šibenik.

Gradonačelnik Željko Burić zahvalio je ravnateljima i nastavnom osoblju na naporima u prilagodbi zadanim uputama.

„Drago mi je od vas čuti da ste spremni za rad u novim uvjetima, a ukoliko se dogode neplanirane situacije rješavat ćemo ih u hodu. Gradska uprava će vam biti na raspolaganju dvadeset i četiri sata na dan. Potrebno je svakodnevno razmjenjivati informacije, iskustva i moguća rješenja.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

O novom načinu rada roditelji će biti obaviješteni od strane škola uobičajenim kanalima komunikacije. Detaljne Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID 19 u radu osnovnih i srednjih škola možete pročitati ovdje >> https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Upute_vrtici_i_skole_24_08_2020_HZJZ-1.pdf

Iz kategorije: Vijesti