Datum objave: 14. Kolovoz 2020

CROWDFUNDING KAMPANJA / Šibenska turistička zajednica uključila se u kampanju za što manje napuštenih maca na ulicama

Diana Ferić
Diana Ferić

Turistička zajednica grada Šibenika  (Visit Šibenik) među prvima je  podržala crowdfunding  kampanju Udruge Šibenske šape  ''A Better Life for Croatian Cats'' i uplatili na njihov račun  4 000 kuna za kastraciju maca kako bi ih što manje bilo napuštenih i odbačenih na ulicama Šibenika.  S tim novcem može se kastrirati do 20 mačaka.

"Svaki korak je divan, ali nas čeka pravi maraton tako da ovim putem želimo potaknuti turističke zajednice svih drugih općina i gradova u županiji da prate primjer Šibenika jer zajedno možemo učiniti puno više. Također i same Općine i Gradovi su dobrodošli da se uključe. A naravno i sami građani.

Cilj ove crowdfunding kampanje je veterinarsko zbrinjavanje i kastracija 500 - tinjak mačaka. Da bi to uspjeli moraju prikupiti 15.000 €,a u samo nekoliko dana uplaćeno im je 2 000 eura. Taj uspjeh u  prvih  nekoliko  dana kampanje  pokazuje velik interes javnosti.

"U kampanju se uključilo već mnogo pojedinaca donatora, a drago nam je da je i sama Turistička zajednica grada Šibenika prepoznala važnost ovog projekta za hrvatski turizam. Nadamo se da ćemo ovim projektom direktno utjecati na smanjenje broja napuštenih mačića sljedeće godine.", kažu u Šibenskim šapama.

Više o samoj kampanji pročitajte na linku: Šibenske šape

Grad Šibenik je nedavno uplatio 4 000 kn za projekt te udruge koji se bavi prevencijom napuštanja pasa odnosno cijepljenjem i mikročipiranjem.

FOTO: Danijel Ferić

Iz kategorije: Vijesti