Datum objave: 05. Kolovoz 2020

OBILJEŽANJE 25. OBLJETNICE VRO "OLUJA" / Osim brojnih uzvanika u Knin je, unatoč koronamjerama, stiglo i dosta građana, posebno bivših branitelja

Diana Ferić
Diana Ferić

Zvonjavom zvona sa zvonika svih kninskih crkava i tradicionalnim podizanjem zastave na kninskoj tvrđavi počeo je u 9.40 sati službeni program obilježavanja 25. obljetnice VRO "Oluja" i Dana pobjede u specifičnim okolnostima i pod posebnim režimom zbog pandemije koronavirusa.

Tako na kninskoj tvrđavi nisu bili uzvanici već su oni na glavnom kninskom trgu i sve što se događa na tvrđavi promatraju na. Na trgu je predviđeno mjesto za 550 uzvanika uz poštivanje fizičke distance, a nikom drugom pristup nije moguć.

Među njima je cijeli hrvatski vrh i saborski zastupnici, predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.  Govor na glavnom kninskom Trgu Ante Starčevića održat će predsjednik Republike Zoran Milanović, predsjednik Vlade Andrej Plenković, predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković te predstavnik udruga proizašlih iz Domovinskog rata, umirovljeni general Ante Gotovina.

Unatoč opasnosti od koronavirusa ipak je veći broj ljudi, posebno bivših branitelja iz brojnih postrojbi Hrvatske vojske došao u Knin na svečanost obilježavanja 25. obljetnica VRO Oluja. Rijetki nose majice s obilježjima HOS -a. Pripadnici HOS-a sa svojim obilježjima i zastavama oko 8:45 pokušali su doći do glavne bine, do središnjeg dijela Trga Ante Starčevića u Kninu, ali 100 metara prije  zaustavio ih je  kordon vojne policije i specijalne policija, javlja HRT.

 

Spektakularan je bio dolazak bikera, bivših branitelja iz svih postojbi HV -a koji su u Knin ušli s hrvatskim zastavama.

Aferama opterećeni HDZ-ovac Josip Đakić u Kninu je rekao da je dolazak SDSS-ovog potpredsjednika vlade, Borisa Miloševića, "doseg koji smo očekivali dugo, ali i priznanje da je to bila pravedna operacija koju je hrvatski narod trebao izvesti".

 U Knin je stigao i predsjednik Udruge specijalne policije iz Domovinskog rata Zoran Maras koji je na obilježavanju Bljeska u Okučanima bio u majici HOS-a, a zbog čega je predsjednik države Zoran Milanović otišao s obilježavanja. Maras je danas u majici specijalne policije, no u njegovom društvu je nekoliko muškaraca s grbom HOS-a, javlja N1.

Iz kategorije: Vijesti