Datum objave: 04. Kolovoz 2020

NEVRIJEME / Šibensko područje za sada pogodilo kratkotrajno nevrijeme s tučom, Centar 112 nema dojava o štetama

Diana Ferić
Diana Ferić

Za sada smo dobro prošli. Kratkotrajna kiša i tuča padali su na šibenskom području oko 17.30 sati, bez većih posljedica, barem prema onomu što znaju u centru 112. Dobili su neposredno prije tuče dojavu da je grom udario i električne instalacije na području Sitno Donjeg, a dobra je vijest da je kiša ugasila veliki požar koji se bio razbuktao u Radoniću. No, krupa je sigurno, nanijela štetu voćkama i  povrću u vrtovima.

 

Međutim, oko  17h jako nevrijeme koje se formiralo na moru južno od Rogoznice preko Primoštena se svom silinom obrušilo na obalno područje između Žaborića i Brodarice te otok Krapanj. Uz pljuskove praćene grmljavinom prolazno je zapuhao olujan vjetar koji je na Brodarici puhao na udare od 92, a u Žaboriću čak 103km/h! Prema mjerenjima AMP-ova za vrijeme nevremena palo je od 5 do 6 litara kiše, a temperatura zraka se spustila sa 28 na 22°C, javlja Šibenik Meteo.

 

Meteorolozi su za danas najavila nevrijeme na šibenskom području upravo praćeno tučom.

Kontinentalni dijelovi Hrvatske su prošli puno lošije. 

Nevrijeme je tako u Slavonskom Brodu napravilo je veliku štetu - vjetar je nosio krovove i rušio drveće. 

Kako piše SBplus.hr, u centru grada nema veće štete. Ipak, u nekim dijelovima grada oluja je nosila krovove, a jedan je i zapaljen. 

FOTO: Danijel Ferić i Irena Podrug, Facebook (fotografija duge)

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: