Sidebar Menu

Datum objave: 03. Kolovoz 2020

NAJAVA PROSVJEDA U KNINU / Dio branitelja stiže u Knin u majicama HOS - a, ne sviđa im se što će na proslavi biti i Boris Milošević

Diana Ferić
Diana Ferić

Dio braniteljskih udruga revoltiran je činjenicom da će na obilježavanju godišnjice Oluje doći Boris Milošević iz SDSS-a. Smeta im i što će ministar branitelja Tomo Medved ići u Grubore. Zbog toga su im isplanirali doček na kojem će nosit HOS-ove majice, piše Večernji list.

Kako javlja Večernji, dio branitelja na obilježavanju Oluje sudjelovat će u crnim majicama. Na njima će biti natpis “Zajedno u ratu, zajedno u miru” te će imati ambleme Specijalne policije, gardijskih postrojbi i grb HOS-a, uz koji se veže poklik “za dom spremni”. Na lijevom rukavu bit će hrvatska zastava, a na desnom oznaka postrojbe, primjerice, Tigrova ili Puma.

POZIVAJU SE NA ZAKON

Revoltirani branitelji svoj plan opravdavaju pozivajući se na zakon, točnije na čl. 3 važećeg Zakona o pravima hrvatskih branitelja u kojem je eksplicitno naveden i HOS. U članku stoji kako je “hrvatski branitelj osoba koja je organizirano sudjelovala u obrani suvereniteta RH kao pripadnik Oružanih snaga odnosno Zbora narodne garde, Hrvatske vojske, ministarstva nadležnog za obranu, policije, ministarstva nadležnog za unutarnje poslove i Hrvatskih obrambenih snaga (HOS-a)”.

Iz Ureda predsjednika kažu kako očekuju zvižduke jer ih je Milanović dobivao i kao premijer. “Zvižduci i demokracija idu zajedno”, kažu iz Ureda i dodaju kako će bez obzira na to predsjednik Zoran Milanović održati govor do kraja.

Dodali su i kako je nedopustivo da netko iz protokola nosi majice HOS-a s natpisom “za dom spremni”. Ipak, za one koji nisu u protokolu, a dođu tako odjeveni, iz Ureda kažu da je na tijelima državne vlasti da odluče je li potrebno djelovati. Podsjećamo, Milanović je 1. svibnja u Okučanima napustio obilježavanje Bljeska jer su se pojavili branitelji u majicama s natpisom ZDS.

PORUKU ĆE DOBITI I PLENKOVIĆ?

Večernji piše kako su majice s amblemom HOS-a za Knin tiskane prvenstveno kao poruka za Milanovića. Ipak, zbog odluke da u Knin dolazi Milošević, a u Grubore Medved, poruka će ići i premijeru Andreju Plenkoviću.

“S obzirom na to da je predsjednik nakon Okučana o meni govorio kao o nekome tko se vuče po sudovima, ignorirajući pravomoćnu presudu, a navodno je legalist, zanima me hoće li sada napustiti svečanost zbog govora generala Gotovine koji se također ‘vukao po nekim sudovima'”, rekao je Zoran Maras, predsjednik Udruge Specijalne policije.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u:

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.