Datum objave: 01. Kolovoz 2020

ŠIBENIK USRED KORONA TURISTIČKE SEZONE / Smrad iz kanalizacije na rivi tjera turiste iz restorana. Očajni ugostitelji prekrivaju šahtove krpama i prostirkama.

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Smrad koji se šibenskom rivom širi iz kanalizacije tjera turiste od stolova, a vlasnike ugostiteljskih objekata baca u očaj jer gube goste i prihode i to upravo sada kada bi mogli koliko toliko nadoknaditi goleme gubitke zbog pandemije koronavirusa i ostvariti prihode koji će im omogućiti da prežive.  
Najgora je situacija na istočnom dijelu Obale dr. Franje Tuđmana gdje je koncentracija ugostiteljske ponude najveća. Da bi zaustave ili barem smanje smrad zbog kojeg gube goste, ugostitelji prekrivaju šahtove krpama i prostirkama no usprkos tome smrad na refule postaje. Na njihove žalbe još nitko nije odgovorio. Zašto riva smrdi nikome nije jasno iako se još prošle godine moglo se naslutiti da nešto nije u redu s kanalizacijskim sustavom jer je dolazilo do zabrinjavajućeg izlijevanja fekalija u more upravo na tom dijelu obale te ispred Autobusnog kolodvora.


Smrad koji zagađuje šibensku rivu novi je komunalni i gospodarski problem s kojim se Šibenik suočava. Uz smrad na Mandalini i smrad koji zagađuje područje Podsolarskog i velikog dijela Brodarice, riva je novo žarište ugroze zdravlja i kvalitete života te poguban udar na ovogodišnju već ionako tešku i neizvjesnu turističku sezonu.
Dolazak velikog broja turista u Šibenik obzirom na katastrofične okolnosti pandemije koronavirusa, vratio je malo optimizma i dao nadu svima koji žive od turizma da će ostvariti barem dio prihoda te ostvariti promet dovoljan da se preživi do boljih vremena. Na žalost suočavaju se problemom smrada koji ne bi smio postojati, a ako je zbog nekih razloga bio neizbježan trebalo je voditi računa da se to ne događa u tijeku turističke sezone.

Za sada nema indicija da su nadležne službe nešto poduzele da se to riješi. Naprotiv, dojam je da se stanje pogoršava.
Smrad, zagađenost Šibenika bukom i neki neriješeni prometni problemi zbog kojih nepotrebno nastaju kilometarske kolone Šibeniku donose u ovim trenucima ono što mu najmanje treba - negodovanje i nezadovoljstvo turista i krajnje neugodnu "reklamu".   

Iz kategorije: Vijesti