Datum objave: 22. Srpanj 2020

KONSTITUIRANJE / U novom sazivu sjedi petero zastupnika iz Šibensko - kninske županije - Josip Begonja, Branka Juričev Martinčev, Franko Vidović, Hrvoje Zekanović i Anja Šimpraga

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas se konstituira novi, 10 saziv Sabora. U  njemu će s HDZ-ove liste  sjediti  66 zastupnika, s liste koalicije Restart 41, s liste Domovinskog pokreta njih 16, s liste Mosta osam, koalicija okupljena oko platforme Možemo imat će sedam zastupnika, troje ih dolazi s liste koalicije koju čine Stranka s imenom i prezimenomPametno Fokusjednog zastupnika ima  HNS te jednog Reformisti Radimira Čačića.

Iz Šibensko - kninske županije u Saboru  je pet zastupnika i to Josip Begonja kao zamjena Nediljka Dujića  i Branka Juričev - Martinčev kao zamjena Ivana Malenice s liste HDZ -a,  SDP -ovac Franko Vidović,  suverenist Hrvoje Zekanović i Anja Šimpraga iz redova srpske manjine kao zamjena za Borisa Miloševića.

Šibensko - kninska županija "dala"  je i  jednog ministra - Ivana  Malenicu, ministra uprave i pravosuđa koji danas neće prisegnuti jer je pozitivan na koronavirus te  potpredsjednika hrvatske vlade Borisa Miloševića iz redova nacionalnih manjina.

"Svi mi zastupnici vladajuće većine smo zdravi i očekujem da ćemo konstituirati Sabor i izabrati novu Vladu', poručio je šef HDZ-ovog kluba zastupnika Branko Bačić na N1.

Najavio je da će na sjednici Odbora za Ustav predložiti da se omogući zastupnicima koji bi slučajno oboljeli od koronavirusa ili završili u samoizolaciji, da glasaju od kuće.

'Mi smo krajem travnja promijenili poslovnik Sabora, na način da smo omogućili drugačiji rad i to samo u slučajevima kada je proglašena epidemija. Tim poslovnikom smo omogućili da u Sabornici bude tri puta manje zastupnika i da zastupnici mogu glasati u drugim prostorijama. Mi ćemo idućih dana na razini Odbora za Ustav, raspraviti o mogućnosti da pojedini zastupnik kojem je određena izolacija ili je pozitivan na koronavirus glasa od kuće', pojasnio je Bačić.

Za predsjednika Sabora s 143 glasa ZA i jednim suzdržanim izabran je ponovno Gordan Jandroković. 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: