Datum objave: 13. Srpanj 2020

VIDEO / Pokopan je u tišini prof. Vedran Jakšić, za posljednji pozdrav objavljujem intervju s njim iz 2014. godine

Diana Ferić
Diana Ferić
Sahranjen je u tišini, kako je i živio, prof. Vedran Jakšić dvostruki svjetski prvak u bodibildingu, začetnik nastave računarstva i informatike u šibenskoj gimnaziji, osebujan čovjek kojeg pamte i vole generacije Šibenčana. S njim su se oprostili članovi obitelji i Zoran, Smolić ravnatelj Gimnazije Antuna Vrančića u ime te institucije. 
 
Prilike nisu za održavanje komemoracija i okupljanja, a poučena dosadašnjim iskustvima, ne vjerujem da bi se Šibenik na dostojan način od njega oprostio i da  nema koronavirusa i ograničenja.
 A o tome da su ga Šibenčani cijenili i uvažavali svjedoče brojne objave na Facebooku kojima su se dirljivo oprostili od svog profesora, velikog čovjeka i entuzijaste ne vjerujući  da je preminuo, a imao je samo 67 godina.
 
 
"Za sve one koji  su ga poznavali jedna ogromna ljudska vertikala, genijalac i ja bih rekao nedokučiv ljudski um. Bez preuveličavanja. To je tako"; napisao je Denis Seferović Sef.
 
"Otiša je profesor Vedran Jakšić, dobri duh kultne Gimnazije 80-tih, avangardni ljubitelj glazbe zahvaljujući kojemu su najbolji hitovi stizali do nas, plesnog podija u dvorani... Profesor Jakšić doista je bija poseban jer uspilo mu je okupiti na jednom mjestu više od tisuću mladih željnih dobre glazbe, bez alkohola, divljanja i najmanjeg izgreda", s tugom je na svom Facebook profilu napisala Ojdana Koharević.
 
 

"Ispratili smo legendu, prof. Vedrana Jakšića, a poslije su se bivši i sadašnji članovi njegovog Body Building VIR-a uz druženje (i uz ono što on nikad ne bi niti primirisao - pive) prisjetili bezbroj anegdota vezanih uz profu...", objavio je Goran Šubašić kada su se ispred Azimuta na piću, u spomen na prof. Jakšića našli bivši i sadašnji članovi bodybuilding kluba VIR i tako redom.

 
  
Vedran Jakšić i u mnogo čemu, a ne samo robotici bio ispred svog vremena.  Bio je inovator, pionir biokibernetike, osnivač prve šibenske sportske teretane  i prvog šibenskog bodybuilding kluba tvorac i voditelj kultnog disco kluba u šibenskoj Gimnaziji po čemu ga pamte generacije učenika. 
Uz posljednji pozdrav profesoru Jakšiću donosimo intervju koji sam s njim snimila prije šest godina za TV Šibenik i u kojem on na najbolji način priča o sebi iako je već bio nagrizen bolešću: 

Video

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3