Datum objave: 29. Lipanj 2020

KREĆE JOŠ JEDNA VELIKA INVESTICIJA / Potpisan ugovor za izgradnju prometnog čvora Meterize vrijednog 30 milijuna kuna

Diana Ferić
Diana Ferić

Ugovor za realizaciju projekta rekonstrukcije raskrižja državne ceste DC8 i lokalne ceste LC65059 u Šibeniku - čvor Rokići danas su na tvrđavi Barone potpisali Nikša Konjevod, član Uprave Hrvatskih cesta d.o.o. i Veljko Nižetić, direktor tvrtke Strabag d.o.o.

Potpisivanju ugovora nazočio je gradonačelnik Željko Burić sa suradnicima, priopćili su iz Ureda gradonačelnika.

„Početak radova na rekonstrukciji čvora Rokići nastavak je naše uspješne suradnje s Hrvatskim cestama d.o.o. Nakon uređenog čvora Meterize, kojim je riješena dugogodišnja problematična prometna točka, krećemo s modernizacijom drugog ulaza u Šibenik, a to je čvor Rokići. Obećali smo građanima kako ćemo modernizirati cestovnu infrastrukturu na glavnim punktovima u gradu, a sada krećemo u realizaciju i ovog važnog projekta“, istaknuo je gradonačelnik Željko Burić.

Investicija je vrijedna 30 milijuna kuna, a po okončanju radova Šibenik će dobiti još jedno moderno prometno rješenje koje će pridonijeti boljoj protočnosti i povećanju sigurnosti sudionika u prometu.

„Riječ je o deniveliranom raskrižju u dvije razine koje se nalazi u urbanom prostoru grada Šibenika. Uz rješavanje prometnih tokova, uredit će se i pješačka staza, javna rasvjeta te oborinska odvodnja. Vjerujemo kako će ova investicija značajno doprinijeti kvaliteti života u gradu Šibeniku“, kazao je Nikša Konjevod, član uprave Hrvatskih cesta d.o.o.

Direktor tvrtke Strabag d.o.o., izabranog izvođača radova, Veljko Nižetić zahvalio se na ukazanom povjerenju te je pozvao sve građane na strpljenje prilikom izvođenja radova.

Inače, radovi na čvoru Rokići koji obuhvaćaju rekonstrukciju prometnog raskrižja s kolnicima u ukupnoj dužini od 2,5 kilometra  trajat će 12 mjeseci, a obavljat će se u fazama.  Čvor Rokići realizirat će se po projektu zadarske tvrtke Donat koja je u projektnu dokumentaciju naknadno uvrstila dogradnju pješačkih staza i prometnih traka za skretanje u šibensku gradsku četvrt Mažurice iz smjera Zadra. Grad Šibenik je, pak, u ime i o trošku investitora,  u suradnji sa resornim županijskim uredom, riješio imovinsko – pravne odnose i ishodovao dozvole, odnosno pripremio kompletnu dokumentaciju. 

Iz kategorije: Vijesti