Datum objave: 23. Lipanj 2020

KORONAVIRUS / U Šibensko - kninskoj županiji nema novooboljelih, ali je 16 osoba pod mjerama zdravstvenog nadzora, 11 vezano za turnir u Zadru

Diana Ferić
Diana Ferić

Nema ni danas novooboljelih od bolesti COVID 19  području Šibensko-kninske županije  Covida-19, priopćili su iz županijskog Stožera civilne zaštite.

 Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 16 osoba, od kojih je 11 vezano za teniski turnir u Zadru. Teniski turniri koji su se u sklopu Međunarodnog dječjeg festivala trebali održati na Šubićevcu 27. i 28 lipnja otkazani su zbog situacije s koronavirusom, priopćeno je iz MDF-a.

Kao što je već pisao ŠibenikIN  46 djece iz Teniskog kluba Šubićevac u četvrtak se družilo s poznatim tenisačima na Adria Touru u Zadru koji je u ponedjeljak ekspresno otkazan nakon što je otkriveno da bugarski tenisač Grigor Dimitrov ima koronavirus. 
Djeca su se družila u o okviru Kid's Daya s Gregorom Dimitrovom i Bornom Ćorićem, a i za Ćorića je potvrđeno da je zaražen koronavirusom.  

Iz Teniskog kluba Šubićevac za ŠibenikIN se jučer javila trenerica Isabelle Baranović.

- Čim smo u nedjelju oko 20 sati doznali da je Grigor Dimitrov zaražen koronavirusom, odmah smo zvali epidemiologe za uputstva što nam je raditi. Rečeno nam je da djecu koja nemaju nikakvih simptoma ne treba testirati, ali da na neko vrijeme zbog sigurnosti obustavimo treninge i da je bolje da ostanu doma. Neki roditelji su ipak odlučili testirati svoje dijete. Maloprije nam je stigao prvi nalaz i negativan je. Moramo napomenuti da smo u Zadru prošlog četvrtaka poštovali sve preporuke stožera, stalno prali ruke djeci, dezifincirali i sve ostalo što se moglo. Djeca su se družila s Dimitrovom i ostalima, ali to je vrlo kratko trajalo. Sveukupno je tamo bilo 46 djece i nitko nema simptome bolesti - kaže Isabelle Baranović.

Iz kategorije: Vijesti