Datum objave: 22. Lipanj 2020

UMJESTO POZITIVNOG NEGATIVNI PUBLICITET / Inozemni mediji pišu o nepoštivanju mjera fizičke distance na Adria Touru u Zadru i pojavi koronavirusa

Diana Ferić
Diana Ferić

Očekivalo se kako će teniski turnir "Adria Tour" biti promocija Zadra i hrvatskog turizma turizma. Međutim, finale turnira prekinuto je zbog zaraze bugarskog tenisača Grigora Dimitrova covidom-19, a vijest o tome prenijeli su brojni svjetski mediji.

aspisali su se i o tome kako se tenisači ne pridržavaju mjera fizičke distance, osobito nakon mečeva, donosi N1. 

Reporter N1 javlja kako je jedan od njih Borna Ćorić. Također, pozitivan je i kondicijski trener bugarskog tenisača Grigora Dimitrova Christian Groh, a beogradski mediji javljaju kako je pozitivan i Đokovićev trener Marco Panichi.

Blic piše kako će Panichi i Groh ostati u Zadru u samoizolaciji te će se opet testirati za pet dana.

"Zadarski ZJZ je testirao 23 osobe - igrače, trenere i sav uži tim, od njih je jutros troje pozitivno na koronavirus. Organizira se smještaj, tzv. karantena u kojoj će biti smješteni igrači pozitivni na koronavirus i stručno osoblje, u izradi je i popis njihovih kontakata sa svim tim ljudima koji su pozitivni i koji su bili prvi kontakt s njima. Formirani su dodatni timovi", rekao je Vicković u telefonskom razgovoru za HRT.

 Dan kasnije, bugarski tenisač otkrio je kako je pozitivan na koronavirus, a brojni mediji, među kojima su CNN, BBC, AFT, Eurosport, Reuters i New York Times, prenijeli su vijest, kao i onu organizatora o otkazivanju turnira zbog zaraze.

Raspisali su se i o tome kako se tenisači ne pridržavaju mjera fizičke distance, osobito nakon mečeva.

Reuters je istaknuo kako se radi o "eventu u obalnom resortu".

Deutsche Welle nedavno je pisao kako je turnir "Adria News" potaknuo niz kritika u njemačkim medijima.

''Teniski turnir Adria Tour, koji je inicirao Đoković, izazvao je uglavnom kritičke reakcije u medijima na njemačkom jeziku. Najviše pozornosti privukla je zabava koja je poslije mečeva održana u jednom beogradskom klubu'', prenosi DW navode njemačkih medija pod naslovom ''Đoković i Beograd iritiraju“.

Navodi se, među ostalim, kako ugledni minhenski dnevni list Süddeutsche Zeitung "vrlo žestoko kritizira u svom osvrtu prvi dio teniskog turnira Adria Tour, koji je održan u Beogradu“.

Taj list navodi kako je "sasvim neodgovorno da je, u vrijeme kada čitav svijet pokušava izići na kraj s epidemijom koronavirusa, gledalište u teniskom centru ’Novak’ bilo prepuno“, a da su se „nakon mečeva razdragani igrači međusobno grlili i u potpunosti ignorirali sve epidemiološke mjere fizičkog distanciranja“, prenosi DW. Uz to su se na društvenim mrežama pojavile i snimke zabave koje su, s mnoštvom ljudi, organizirane nakon teniskih mečeva, navodi DW.

 

Iz kategorije: Vijesti