Datum objave: 21. Lipanj 2020

EUHARISTIJSKO SLAVLJE / Danas se u Šibeniku slavi 50. obljetnica kanonizacije sv. Nikole Tavelića, pridružio se i premijer Plenković

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas se u Šibeniku slavi 50. obljetnice kanonizacije prvoga hrvatskog sveca, a u procesiji koja je u 10 sati prošla gradom bio je i hrvatski premijer Andrej Planković Svečanu euharistiju predstavlja apostolski nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua.

Proslava jubileja pedesete obljetnice kanonizacije sv. Nikole Tavelića, franjevca, mučenika, Šibenčanina i prvoga hrvatskog kanoniziranog sveca, nakon trogodišnje priprave dolazi k svome cilju. Na isti dan kao i prije pedeset godina kada je papa Pavao VI., na oduševljenje cijeloga hrvatskog naroda u domovini i iseljeništvu, proglasio svetim Nikolu Tavelića, u Šibeniku će se slavi zahvalno euharistijsko slavlje u povodu pedeset godina kanonizacije. Svetu misu predvodio je nuncij u Republici Hrvatskoj mons. Giorgio Lingua.

Glavno euharistijsko slavlje održano je na trgu uz crkvu sv. Frane i Hrvatsko nacionalno svetište sv. Nikole Tavelića uz izravni televizijski prijenos .

Procesija je prošla rivom do ulice Vladimira Nazora, prelazi preko parka i došla na Trg Ivana Gorana Kovačića gdje je uređen prostor za slavlje svete mise.

Iz kategorije: Vijesti