Datum objave: 17. Lipanj 2020

OTOČANI SU IPAK PRIVILEGIRANI / Anton Dobra kaže da im je isposlovao da jedan sat dnevno za samo 30 kuna godišnje mogu parkirati auto u podzemnoj garaži ispod Poljane

Diana Ferić
Diana Ferić

Samo za 30 kuna godišnje stanovnici otoka Krapnja, Zlarina, Kaprija i Žirja moći će jedan sat dnevno parkirati svoj automobil u podzemnoj garaži ispod Poljane koja će biti otvorena krajem ovog mjeseca, pohvalio se na svom Facebookk profilu vijećniki BM 385 Anton Dobra,.

"Da dobro ste pročitali, 30 kuna godišnje, tolika je cijena", kaže Anton Dobra vijećnik stranke BM 365 u Gradskom vijeću Garada Šibenika i u prvom redu Žirjanin koji se za to izborio. Na prvi pogled se ne čini nekim velikim dobitkom za otočane kojima je ključno gdje parkirati aute dok su na otoku, ali Dobra tvrdi da će im i ovo biti korisno.

"Naši otočani koji žive na relaciji Šibenik - otoci imaju stalno nekog posla u gradu, bilo da je riječ o nabavi ili o odlasku u gradske i županijske institucije. To je ušlo u Odluku. Ovo im je od dragocjene pomoći i zaista mi je drago što sam se za to osobno izborio i što su gradski oci na to pristali. Ja se cijelo vrijeme trudim da otočani dobiju neko mjesto u blizini trajekta na kojem bi mogli ostaviti svoja vozila do povratka s otoka, ali to mi još nije uspjelo", objašnjava Dobra uz napomenu kako to nije napravi zbog parlamentarnih izbora na kojima sudjeluje nego zbog otočana, ali....

Još je svježa rasprava na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća Grada Šibenika na kojoj su se neki oporbeni vijećnici - Branko Kronja, Rikard Marenci i Nenad Samardžija -  založili za to da i stanovnici povijesne jezgre i poduzetnici koji u njoj rade imaju mogućnost privilegiranog korištenja podzemne garaže, ali to nije prihvaćeno. Nije ni odbačeno. Danijel Mileta, dogradonačelnik zamolio sve da se strpe dok se ne vidi koliko će biti pritisak na tu garažu pa će, ako ne bude puna, razmotriti i takve mogućnosti. Za sada imaju besplatni parking od 22 do 7 sati.

Na primjedbu kako mu to što je isposlovao za otočane možda nije bilo teško jer je dobar prijatelj s dogradonačelnikom Miletom Dobra kaže da su i drugi dobri s njim a pa neka se izbore za interese građana koje predstavljaju.

Iz kategorije: Vijesti