Datum objave: 16. Lipanj 2020

NIŠTA OD PONIŠTENJA DPU PEKOVAC / Prijedlog Vijeća Starog grada nije u skladu s Poslovnikom, pročelnica Dulibić smatra da pomutnju stvara samo dvoje - troje Dolačana

Stanko Ferić
Stanko Ferić

Prijedlog Vijeća Gradske četvrti Stari grad da se poništi DPU Pekovac koji se primjenjuje od 2008. godine nije prošao na dnevni red  današnje sjedniei Gradskog vijeća Grada Šibenika.

" Podnositelj nije ovlašteni predlagač i prijedlog nije sastavljen prema Poslovniku, a poslan je i nakon utvrđivanja dnevnog reda današnje sjednice", obrazložio je Dragan Zlatović, predsjednik GV Grada Šibenika. Mogao je to napraviti i netko od vijećnika, također po Poslovniku, ali nije.

"Prijedlog glasi na poništenje akta što znači da bismo poništili sve pravne učinke koje je DPU proizveo od 2008. godine. Upućujemo podnositelje da se jave gradskim službama koje im mogu pomoći tako da to možemo imati kao klasičnu točku dnevnog reda", dodao je Zlatović.

Zanimljivo je da je prijedlog napisao predsjednik GČ Stari grad Branimir Zmijanović koji je odvjetnik.

Vijećnica Iris Ukić Kotarac koja je i u Aktualnom satu pitala za taj zahtjev GČ Stari grad iskazala je žaljenje što su napravljeni propusti u vezi s tim prijedlogom.

Vijeće Gradske četvrti Stari grad traži poništenje tog DPU jer smatra da ga je pregazilo vrijeme i da su već i napravljene neke intervencije u prostoru koje nisu u skladu s njim. Traže i da se taj dio proglasi lučkim područjem i osiguraju preduvjeti za dodjelu koncesije za dizalicu za brodove.

Već poznati problem dizalice koja nema dozvolu za rad i nezadovoljstva Dolačana bio je i tema Aktualnog sata. Gradonačelnik Burić je, odgovarajući na pitanje vijećnika Branka Kronje, kazao da je prvenstveni cilj gradske uprave uređenje tog dijela rive u Docu kako ona ne bi više plavila i da su, kada se ti preduvjeti osiguraju spremni prihvatiti sve prijedloge Dolačana koji se s tim ne kose.

Madlena Dulibić, pročelnica gradskog odjela za prostor nije bila baš tako miroljubiva prema zahtjevima i prijedlozima koje šalju Dolačani.

"Imamo sad pokušaj rušenje DPU iz 2008. Ako se to dogodi opet nećemo ništa moći raditi u naredne dvije godine. Spominju se peticije građana, a meni se čini da su ti koji to rade samo pojedinci. Nama dolaze Dolačani koji žele da se riva što prije sanira i da Dolac više ne plavi. Opstrukcija dolazi samo od dvije - tri osobe. Čini nam se da to nije mišljenje stanovnika Doca. Dobili smo peticiju u kojoj uopće nema stanovnika Doca, samo dvoje troje, a ostali su iz drugih dijelova Hrvatske. Ajmo vidjeti što žele Dolačani,ali i što žele stanovnici Crnice na koje se to također odnosi. Pristupimo tome ozbiljno. Stanovnici Doca sada ne žive normalno jer su napadnuti oborinskim vodama i plimom. Nadam se da imamo rješenje i da ćemo ga provesti. Uvijek ista osoba traži revizije Ministarstva i Ministarstvo je sada u nadzoru i ako ne bude sve u redu u onomu što se događalo 2006. godine Plan će biti izvan snage i opet dvije godine nećemo moći ništa napraviti", objasnila je Madlena Dulibić.

Iz kategorije: Vijesti