Datum objave: 08. Lipanj 2020

TKO ČEKA TAJ I DOČEKA / Komunalna lučica Vrnaža dobila i uporabnu dozvolu, od subote počinje raditi dizalica za brodove

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenska komunalna lučica Vrnaža konačno je dobila i uporabnu dozvolu  tako da će od subote početi normalno raditi i dizalica na radost brojnih vlasnika brodica koji su do sada  tu uslugu tražili izvan Vrnaže, u Zablaću ili na Brodarici.

 U toku je izgradnja pontona  od dućana s nautičkom opremom do "kapije" kroz koju se ulazi u D resort na kojim a će biti vezani šibenski turistički brodovi tako da će do rujna ove godine cijeli projekt biti završen i to u planiranom roku, u četiri godine.

"Zaista mi je drago što  je ispalo sve kako smo prije četiri godine najavili iako je i tada bilo nevjernih Toma koji su mislili da je početak radova samo kulisa pred izbore. Uporabnu dozvolu smo čekali točno onoliko koliko je trebalo jer je to složen postupak. Trebate dobiti niz suglasnosti, a moram pohvaliti Grad Šibenik i njihov ured za provedbu dokumenata prostornog uređenja  koji su nam u svemu izlazili u susret. Ja znam da su neki i dalje fokusirani na Dolac i dizalicu u Docu, ali tu se ništa ne može napraviti dok Grad Šibenik ne donese potrebne prostorne dokumente. Moj stav je jasan i dalje ga se držim, a to je da dok Lučka uprava upravlja tim područjem škver tamo neće biti, ali Grad Šibenik, ako to želi, može posegnuti da drugim rješenjima",  komentira Željko Dulibić, ravnatelj Županijske lučke uprave koja upravlja tim prostorom i koja je investitor u Vrnažu.

 

Mnogi smatraju Vrnažu jednom od najljepših, najsigurnojih i najmodernijih luka te vrste ne samo na hrvatskoj obali nego i na Mediteranu. Njome nije samo riješen ogroman problem osiguranja vezova za brodova lokalnog stanovništva nego je i promijenjena vizura tog atraktivnog, a do njezina uređenja zapuštenog dijela Šibenika.  

 

 U Vrnaži je smješteno sada oko 600 brodica, a prema projektu može ih biti 700.  Na svim pontonima bit će instalirana struja koju će brodice moći koristiti, a imat će i pitku vodu.

 Luka Vrnaža je  čuvani prostor sa zaposlenicima, elektroničkom recepcijom za ulaz korisnika, strujom, vodom, dizalicom.

U tu je lučicu uloženo 60 milijuna od čega je 60 posto osiguralo Ministarstvo pomortsva, prometa i infrastrukture, a ostatak Grad Šibenik, Šibensko - kninska županija i Županijska lučka uprava

Iz kategorije: Vijesti