Sidebar Menu

Datum objave: 28. Svi 2020

GRADILIŠTE STUDENTSKOG DOMA NA PALACINU NE MIRUJE / Gradnja teče po planu, a studenti bi i Dom trebali ući u listopadu 2021. godine

Diana Ferić
Diana Ferić

Studentski dom na Palacinu gradi se prema planu unatoč novonastaloj situaciji proteklim mjeseci koju je izazvala koronakriza, priopćili su iz Veleučilišta Šibenik.

Radovi su započeli 4. studenog prošle godine, a rok je 18 mjeseci. Za vrijeme razdoblja koronavirusa redovito su sazivane i održavane telekonferencije svih stalnih sudionika gradilišnih koordinacija. Izgradnja se odvija prema planu, te gradilište nije stalo unatoč nepovoljnoj epidemiološkoj situaciji.

Uklonjeni su pregradni zidovi diletacija, te drvene međukatne konstrukcije. Na središnjoj diletaciji učvršćeni su temelji, postavljeni su armiranobetonski zidovi i ploča, izvršeno je uklanjanje krovova s obe popratne diletacije, te su započeti elektrotehnički radovi prve faze instalacija.

"Očekujemo da 01. listopada 2021. godine dobije svoje prve korisnike, te će predstavljati snažan poticaj daljnjem razvoju šibenskog visokog obrazovanja, čiji je konačan cilj osnivanje šibenskog sveučilišta. Bit će to jedan od najmodernijih studentskih domova sa spektakularnim pogledom na more i kao takav zasigurno atraktivan studentima koji dolaze iz unutrašnjosti kao i stranim studentima s obzirom da je rijetkost da se studentski domovi nalaze minutu udaljenosti šetnje do mora", rekao je Ljubo Runjić, dekan Veleučilišta u Šibeniku.

U sklopu doma predviđen je smještaj za 332 studenta raspoređenih u 158 dvokrevetnih i 16 jednokrevetnih soba. Od popratnih sadržaja, studentima će biti na raspolaganju restoran, knjižnica i dnevni boravak.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 85.356.107,55 kuna, a iznos od 79.680.000 kuna je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj kroz operativni program Konkurentnost i kohezija.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam