Datum objave: 23. Svibanj 2020

AFERA OKO VISOKOG DUŽNOSNIKA HDZ - a TRESE ŠIBENIK / Navodno je maloljetnik iz njegove uže obitelji uzeo veliki novac iz sefa u stanu i njime kupovao naklonost društva u kojem je bio

Diana Ferić
Diana Ferić

Maloljetnik iz obitelji visokopozicioniranog šibenskog političara, kako je otkrio Šibenik IN, upleten je, navodno, u aferu kojom se bavi policija, a ispitano je, kako se neslužbeno doznaje više od 30 ljudi. Priča se, najkraće rečeno, da je taj maloljetnik otkrio novac u sefu u obiteljskom stanu , uzimao ga i njime kupovao naklonost vršnjaka, a neki spominju i određene ucjene.  Navodno je ocu, nakon što je otkrio da u sefu nedostaje novac, kazao da je žrtva iznude pa je ovaj sve prijavio policiji. Već se neslužbeno zna o kojem je visokom dužnosniku HDZ -a riječ, ali se ime ne smiju iznositi u javnosti jer je riječ o maloljetnom članu njegove uže obitelji.

Slobodna Dalmacija je objavila da se u sefu nalazilo 650 000 kuna. Oporbeni političari s kojima smo jutros razgovarali, koji znaju o kojem je dužnosniku riječ, kazali su nam kako se ne žele naslađivati zbog te nevolje, da je riječ o djetetu u pubertetu koji je inače osjetljivo razdoblje u životu, ali svi postavljaju pitanje porijeklo tog novca koji je dotični dužnosnik držao kod kuće. Inače, u svojoj imovinskoj kartici ima prijavljenu ušteđevinu od 60 000 eura.

Policija koja se bavi tim slučajem, naravno, ni je tome obavijestila javnost već se priča pojavila u javnosti nakon što je Šibeni In nazvao otac jednog od mladića koji je navodnu uzeo novac i za njega kupio motor.

Redakciji ŠibenikIN-a javio se otac jedne od uhićenih osoba (podaci poznati redakciji) koji je ispričao da mu je desetak interventnih policajaca u utorak navečer pretreslo stan nakon čega je uhićen njegov 20-godišnji sin, a policija mu je, iz za sada nepoznatih razloga, oduzela motocikl koji je nedavno kupio.

Mladić čiji je otac pričao za ŠibenikIN nije jedini uhićeni već je u sve umiješano više osoba, a među njima je i član obitelji visokopozicioniranog šibenskog političara kojeg smo kontaktirali. Kazao nam je da neće komentirati slučaj. 

Kako doznajemo, ukradeni novac nestao je iz doma dotičnog političara te je prema svemu sudeći tim novcem kupljen motocikl kojeg je policija zaplijenila od pritvorenog 20-godišnjaka. 

- Tražili su nekakav novac, ali ništa nisu našli. Navodno je moj sin kupio motor od ukradenog novca. I to novca kojega nije on ukrao- rekao nam je otac uhićenoga.

Policija je kazala da će nakon kriminalističke obrade javnost obavijestiti o rezultatima.

Iz kategorije: Vijesti