Datum objave: 20. Svibanj 2020

KORONAVIRUS / Preminuo 64 - godišnji Murterin koji je dugo bio na respiratoru u KBC Split, novooboljelih u Županiji ni danas nema

Diana Ferić
Diana Ferić

Danas nema novooboljelih osoba od COVID-19, tako da je broj oboljelih u našoj županiji i dalje 91, a oporavilo se 79 pacijenata. U KBC Split je 18. svibnja preminuo pacijent koji je početkom travnja zaražen na otoku Murteru. Riječ je o muškoj osobi staroj 64. godine koji se liječio u KBC Split i bio je na respiratoru. U našoj županiji ovoj je četvrti slučaj sa smrtnim ishodom osoba zaraženih koronavirusom. Dosadašnji rezultati briseva iz Doma za starije i nemoćne osobe „Cvjetni dom“ Šibenik su negativni, a očekuju se još 13 rezultata.

 Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitaliziran je jedan pacijent pozitivan na koronavirus i nije na respiratoru. Dva pacijenta s našeg područja i dalje se liječe u KBC Split. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 69 osoba i svi su kontakt s COVID-19 pozitivnim osobama. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 2243 uzoraka.

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena ni jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije.

Iz kategorije: Vijesti