Sidebar Menu

Datum objave: 20. Travanj 2020

DA NE POVJERUJEŠ / Žirjani jedva dočekali da počne elektirfikacija zapadnog dijela otoka, a netko namjerno oštetio kablove

Diana Ferić
Diana Ferić

Neki su zaplakali od sreće kada je u ožujku ove godine stigla mehanizacija i kablovi na otok Žirje kako bi se konačno elektrificirao zapadni dio tog otoka i struju dobilo stotinjak kuća. Zbog toga je potpuno neshvatljiv i sulud potez onoga tko je, kako je priopćila policija, između 14. i 18. travnja na otoku Žirju oštetio električne kablove tvrtke iz Vodica, a nastala je šteta procijenjena na nekoliko tisuća kuna. Policija tek mora utvrditi tko je to učinio. Sigurno netko od mještana jer na Žirje mogu u ovo doba koronavirusa samo oni koji tamo imaju prebivalište.

Na Žirju je, podsjećamo, predviđena izgradnja dviju transformatorskih stanica, postavljanje priključnih kabelskih vodova te izgradnja osnovne niskonaponske mreže što bi konačno trebalo dovesti električnu energiju u zapadni dio tog otoka. Žirjani su to jedva dočekali.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam