Datum objave: 16. Travanj 2020

ZANIMLJIVA OBJAVA / Načelnik Općine Murter - Kornati napisao novu, alegorijsku objavu o ukidanju karantene, što mislite na koga aludira?

Diana Ferić
Diana Ferić

Načelnik Općine Murter Kornati Toni Turčinov očito ne smatra opravdanim to što Županijski stožer civilne zaštite ne ukida karantenu u Murteru i Betini što je oj jučer najavio u svojim objavama. Istodobno, šibensko - kninski župan Goran Pauk je dematrirao da će karantena tog dana biti ukinuta i nije želio kometirati službene objave Općine Murter - Kornati. Nakon toga Toni Turčinov je na svom Facebook profilu napisao novu, alegorijsku objavu, o tomu kako ih "pauk ih dalje drži u svojoj mreži i plete svoju mrežu preko leža Murterina jer je kivan na njihovo bogatstvo. Uz to je objavio sliku životinjice pauka. Objavu prenosimo u cijelosti zbog ozbiljnosti teme.

"Dragi svi,danas smo po svim uvjetima tribali biti bez "mreže" ali eto netko se sitija da možemo mi Mravi( Murterini) možemo još i to progucati.
U zadnjih nekoliko dana došlo je nekima napamet da je ipak godina koja ce neke ostaviti glavnim kukcima na ovom prekrasnom stablu .......pa priko čijih leđa se "plete" ta "mreža" nego priko onih koji su se pokazali najjačima.Ko godinama stoji umotan u mrežu, i taj kukac nas stalno gleda....hoćemo li opet uletiti u istu mrežu?????! di su mnogi od nas uletit, kad nas je mamio tamo di smo najtanji.Stalno nas kukac gleda, nase plavetnilo, naš med, hrani se našim bogatstvom koje smo mi kao zajednica stjecali godinam.
Necemo vise nikad uletiti u mrežu a pauka ce sigurno pojesti neki veći kukac kad se nebude nadao. Jer uvjek postoji neko jaci u hranidbenom lancu.

Iz kategorije: Vijesti