Datum objave: 07. Travanj 2020

KORONAVIRUS U ŠIBENSKO - KNINSKOJ ŽUPANIJI / Preminuo starac od 91 godinu iz Murtera, sedmero novooboljelih

Diana Ferić
Diana Ferić

Prva žrtva koronavirusa u Šibensko - kninskoj županiji je 91 - godišnji Murterin  koji je preminuo u Općoj bolnici Šibenik. Riječ je o muškarcu starom 91 godinu s Murtera, kroničnom bolesniku, koji je bio u kontaktu s oboljelom osobom.  Također, danas je potvrđeno novih sedam slučajeva pozitivnih na virus SARS-CoV19 i svi su vezani uz kninsku bolnicu. Od sedam novooboljelih dvoje je pacijenata sa Odjela fizijatrije OVB „Hrvatski ponos“ Knin, dvoje zdravstvenih djelatnika kninske bolnice i tri osobe koje su obiteljski kontakt sa zaraženom osobom. S današnjim danom 45 je osoba u Šibensko - kninskoj  županiji oboljelo od koronavirusa.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba pozitivni na virus SARS-CoV-2, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Troje pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

Dvije osobe, državljani Republike Hrvatske, su u karanteni. U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljeno je 5 dojava o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da su tri osobe kršile navedenu mjeru.

Apeliramo na građane da je potrebno i dalje odgovorno se pridržavati svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. Ostanimo u svojim kućama, održavajmo higijenu i poštujmo socijalnu distancu.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Iz kategorije: Vijesti