Datum objave: 01. Travanj 2020

RASTE BROJ POZITIVNIH NA KORONAVIRUS U ŽUPANIJI / Među pet novooboljelih četvero ih je iz Murtera koji je i dalje u karanteni

Diana Ferić
Diana Ferić

Novih pet oboljelih od koronavirusa registrirano je u Šibensko - kninskoj županiji na dan 1. travnja 2020. godine od kojih je četvero iz Murtera. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji potvrđeno ukupno 30 oboljelih. Budući da je prvooboljeli s područja grada Zagreba ne vodi se u evidenciji oboljelih u našoj županiji pa je službeno, statistički na području Šibensko-kninske županije ukupno 29 osoba oboljelo od virusa COVID-19. Od ukupnog broja zaraženih dvadeset je iz Murtera.

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 12 pacijenata oboljelih od koronavirusa, a tri pacijenta su na respiratoru u KBC Split.

Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca.

U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljena je jedna dojava o kršenju mjera samoizolacije za koju je provjerom utvrđeno da nije bilo kršenja navedene mjere.

"Svatko od nas je potencijalni širitelj i nositelj opasnog virusa, zato apeliramo na stanovnike naše županije da izlaze vani samo ako je neophodno, a u međusobnim kontaktima ponašajte se krajnje odgovorno i pažljivo. Odgovornim ponašanjem zaštitimo zajednicu u kojoj živimo", poručuju iz Županijskog stožera civilne zaštite.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

FOTO: Rudinapress

 

 

Iz kategorije: Vijesti