Datum objave: 31. Ožujak 2020

ŽUPANIJSKI STOŽER / Još jedan oboljeli od koronavirusa u Šibensko - kninskoj županiji, Županija nabavila zaštitnu opremu za Murter

Diana Ferić
Diana Ferić

Još jedan oboljeli od koronavirusa u Šibensko - kninskoj županiji potvrđen je pa sada imamo ukupno 24 osobe za koje je dokazano da imaju COVID 19. Hospitalizirano je 13 pacijenata na Odjelu infektologije, jedan pacijent je prebačen u KBC Split, a jedan je na respiratoru, priopćio je Županijski stožer civilne zaštite.

Šest osoba je u karanteni od kojih su četiri državljani Republike Hrvatske i dvoje stranaca.

Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 371 osobe od kojih je 128 bilo u kontaktu s oboljelima. U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su četiri dojave o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da je jedna osoba kršila navedenu mjeru.

Zbog posebnih uvjeta karantene u naseljima Murter i Betina, Šibensko-kninska županija je iz vlastitih proračunskih sredstava, a preko Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije pomogla nabaviti zaštitnu opremu za potrebe Stožera civilne zaštite općina Murter-Kornati i Tisno. Zbog dodatne zaštite u njihovom radu, svakom stožeru je isporučeno po 200 komada zaštitnih maski i 1000 komada zaštitnih rukavica.

Svi možemo oboljeti od koronavirusa zato i dalje apeliramo na stanovništvo da poštuju sve mjere i preporuke struke, izlazite vani samo ako je izlazak neophodan jer samo odgovornim ponašanjem možemo spriječiti širenje epidemije.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr

Iz kategorije: Vijesti