Sidebar Menu

Datum objave: 25. Ožujak 2020

DŽENTLMENSKI POTEZ / Šibenčanin Ivica Brkić i njegovi partneri, ali i konkurenti u Mađarkoj gube zaradu na cvijeću, ali ga zato poklanjaju svim zdravstvenim djelatnicima

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčanin Ivica Brkić, sa stalnom adresom u San Remu, u Italiji, koji trguje cvijećem u ovom dijelu Europe, kao i svi poduzetnici, trpi veliku financijsku štetu zbog zaustavljanja gospodarskih tokova uzrokovano korona virusom, ali  njegovi partneri u Mađarskoj i on odlučili su se u svemu tome biti džentlmeni. Napravili su tisuće buketa cvijeća koje će dobiti svi zdravstveni radnici i svi dobrovoljni darivatelji krvi u Mađarskoj,a u toj akciji sudjeluju i svi njihovi konkurenti na tržištu.

"Imamo u Budimpešto cvijeća u vrijednosti 30 000 eura koje nemamo kome ni za što prodati. Ipak, iz te situacije se rodila se jedna odlična ideja. Moj partner je kontaktirao sve naše konkurente i zajedno smo odlučili da ne bacamo cvijeće nego da udružimo snage,. Svatko je dao cvijeće i po nekoliko radnika, napravili smo ogroman broj buketa i dijelimo ih po po svim bolnicama u Mađarskoj s porukom Primite ovaj buket cvijeća u znak divljenja i zahvalnosti za sve napore koje svakodnevno ulažete u vašem poslu. Udruženi cvjećari, Flora Market Hungaria", kaže Brkić

Ističe i kako je morao baciti i sav urod s plantaže eukaliptusa koju je lani zasadio na otoku Ugljanu što mu je stvorili gubitak od oko 15 000 eura. Svjestan je da će borba s koronavirusom proći i da će se dugo zbrajati gubitci u poslovanju, ali unatoč tome ostaje društveno odgovoran i empatičan.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam