Datum objave: 12. Ožujak 2020

DULIBIĆ DEMANTIRA / U Vrnaži legalno naplaćujemo vezove za brodice jer za pontone ne treba uporabna dozvola koju čekamo

Diana Ferić
Diana Ferić

Željko Dulibić, ravnatelj  Županijske lučke uprave potvrdio nam je danas da se od 1. lipnja prošle godine u Vrnaži naplaćuju vezovi za brodice i tvrdi da je to legalno. Tu je temu  na današnjoj sjednici Županijske skupštine inicirala vijećnica SDP -a Anita Jakšić. Ona je ustvrdila kako se od 1. lipnja izdaju računi za vezove u Vrnaži što smatra nezakonitim jer ta luka nema još uporabnu dozvolu.

Šibensko - kninski župan Goran Pauk  na njezino je pitanje odgovorio:"Ne znam ništa o tome. Ako  je nešto nezakonito naplaćeno novac će biti vraćen,ali moramo biti svjesni da je u tu komunalnu lučici uloženo puno novca i da se to treba vratiti".

 

Dulibić u odgovoru na naš upit pojašnjava tu temu: "Točno je da vlasnici brodova potpisuju ugovore o komunalnom vezu od 1. lipnja 2019. godine, prema raspoloživim kapacitetima novoizgrađenih pontona. Pontoni imaju sve potrebne uvjete za upotrebu odnosno korištenje.

Imaju lokacijske dozvole i certifikate HRB-a i nije potrebna uporabna dozvola. Što se tiče kopnenog dijela luke u procesu smo ishođenja uporabne dozvole za izgrađene tri faze luke".

 

Zbog toga što još nisu dobili uporabnu dozvolu, kao što je poznati, nije proradila ni dizalica za brodove u Vrnaži,a vlasnici brodova su već nestrpljivi jer ih moraju početi uređivati i pripremati za sezonu plovidbe. 

Iz kategorije: Vijesti