Sidebar Menu

Datum objave: 11. Ožujak 2020

JEDINSTVENI PROJEKT /Grad Šibenik, HPB i Moto klub Galeb izgradili i opremili igralište za djecu s posebnim potrebama

Diana Ferić
Diana Ferić

Izgrađeno je i uređeno novo igralište u park šumi Šubićevac prilagođeno za djecu s posebnim potrebama, jedinstvenog na administrativnom području Šibenika. Otvoreno je danas u nazočnosti čelnika Grada Šibenika, HPB -a i Moto kluba Galeb koji je jedna od donatora.

„Ovo igralište je rezultat još jedne uspješne suradnje gradske uprave s poslovnim subjektima koji posluju u Šibeniku, i to na izgradnji dječjih igrališta. Osim što je vodeća naftna kompanija INA u protekle dvije godine donirala igrala za proširenje dječjeg igrališta na Meterizama, te igrala i podlogu za novo dječje igralište u sklopu sportskog centra Ljubica u Crnici, Jadranska banka je u procesu preuzimanja od HPB osigurala 750 tisuća kuna za izgradnju i opremanje potpuno novog i jedinstvenog dječjeg igrališta na Šubićevcu“, rekao je gradonačelnik Željko Burić prilikom službenog otvaranja igrališta.

 

Cijela ova lijepa priča je započela inicijativom Moto kluba Galebi Šibenik i suradnjom s Centrom za odgoj i obrazovanje Šubićevac koji su krenuli s prikupljanjem donacija za izgradnju prvog ovakvog igrališta na području Šibenika. Grad Šibenik se obvezao da će na ukupno prikupljeni iznos donacija financijski sudjelovati s ostatkom vrijednosti potrebnim za realizaciju projekta, a zatim se svojom donacijom uključila Jadranska Banka, odnosno sada HPB.

„Posebnost ovog igrališta jest što je opremljeno sa spravama koje su važne za fizički razvoj djeteta, posebno djece s tjelesnim poteškoćama te vjerujem kako će svi oni uživati ovdje“, kazala je ravnateljica Centra za odgoj i obrazovanje Šubićevac Branka Bego.

 

Nino Vrcić, član Moto kluba Galebi, naglasio je kako je realizacija ovog projekta nastavak dugogodišnje suradnje kluba s Centrom za odgoj i obrazovanje te se zahvalio Gradu što je prepoznao važnost ovog projekta i podržao njihovu inicijativu.

„Riječ je zaista o hvalevrijednom projektu u koji smo se sa zadovoljstvom uključili, a na poseban način i obilježili pripajanje Jadranske banke HPB-u“, kazao je danas Alen Herjavec, savjetnik u  Upravi HPB-a. Valja napomenuti i kako je glavni projekt za igralište napravila i donirala šibenska firma Izgradnja projekt. U proteklom razdoblju Grad Šibenik je u potpunosti obnovio ili izgradio javna dječja igrališta na šibenskoj rivi, Biocima, Krvavicama, Šubićevcu, plaži Brodarica, te otocima Krapnju i Žirju.

Grad Šibenik je u park šumi Šubićevac završio radove na izgradnji novog dječjeg igrališta prilagođenog za djecu s posebnim potrebama, jedinstvenog na administrativnom području Šibenika.

„Ovo igralište je rezultat još jedne uspješne suradnje gradske uprave s poslovnim subjektima koji posluju u Šibeniku, i to na izgradnji dječjih igrališta. Osim što je vodeća naftna kompanija INA u protekle dvije godine donirala igrala za proširenje dječjeg igrališta na Meterizama, te igrala i podlogu za novo dječje igralište u sklopu sportskog centra Ljubica u Crnici, Jadranska banka je u procesu preuzimanja od HPB osigurala 750 tisuća kuna za izgradnju i opremanje potpuno novog i jedinstvenog dječjeg igrališta na Šubićevcu.“, rekao je gradonačelnik Željko Burić prilikom službenog otvaranja igrališta.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam