Datum objave: 02. Ožujak 2020

STOTINU IM JE GODINA TEK / Dvije stogodišnjakinje u Cvjetnom domu proslavile rođendan i otkrile tajnu dugog života

Diana Ferić
Diana Ferić

Dvije stanarke Doma za stare i nemoćne u Šibeniku Cvjetnog doma Ana Kozić i Stana Erceg proslavile su danas svoj stoti rođendan ,a rođendan su proslavili i svi drugi korisnici koji su rođeni u siječnju i veljači.

Proslavi se, sa suradnicama i u društvu zamjenika gradonačelnika Grada Šibenika Paška Rakića, pridružio i zamjenik župana Nikola Blažević, od kojih su slavljenice na poklon dobile cvijeće i rođendansku tortu.

„Ljudi koji su doživjeli stotinu godina u svom su životu zaista puno toga prošli, i mogu samo izraziti svoje duboko poštovanje prema svemu onome što su proživjeli“, kazao je zamjenik župana Nikola Blažević i čestitavši gospođi Kozić stoti rođendan.

Gospođa Erceg zbog teškog zdravstvenog stanja nije mogla prisustvovati slavlju dok stogodišnja Stana Kozić u slavljeničkom raspoloženju, okružena članovima triju generacija svoje obitelji, otkrila tajnu svoje dugovječnosti kazavši kako se ona krije u ljubavi i puno strpljenja, ne samo u braku nego u svim međuljudskim odnosima.

Rodila je i odgojila petero djece, a danas ima i sedmero unučadi te dvanaestero praunučadi. Udovica je dvadeset godina.

Osim vida, zdravlje ju dobro služi i puna je riječi hvale za uvjete i osoblje Cvjetnog doma.

„Izrazito me veseli čuti pohvale od naših korisnika. Mi se trudimo osigurati im maksimalnu skrb, ne samo kvalitetnom njegom, nego i razgovorom, lijepom riječju. Svim našim korisnicima na raspolaganju smo 24 sata dnevno“, kazao je ravnatelj Cvjetnog doma mr.sc. Tomislav Ninić.

Iz kategorije: Vijesti