Datum objave: 02. Ožujak 2020

ŠIBENSKI SDP -ovci: Gradska vlast je izabrala najskuplji projekt za čvor Rokići zbog kojeg ćemo izgubiti veliki dio šume

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradska vlast odabrala je za rekonstrukciju prometnog čvora Rokići najskuplje i ekološki neprihvatljivo rješenje jer će zbog gradnje nestati veliki dio šume Šubićevac, ustvrdili su na današnjoj konferenciji za novinare šibenski SDP -ovci Tonči Restović i Ivan Rajić,a održali su je upravo ne mjestu na koje će se graditi novi prometni čvor.

U vrijeme kada svi relevantni čimbenici na prvo mjesto stvaraju očuvanje prirod i okoliša mi ćemo zbog rekonstrukcije ovog čvora i izgradnje pristupne ceste izgubiti veliki dio ove krasne šume,a sumnjam i da ćemo  dobiti kvalitetno prometno rješenje.  Sada su gužve na ovom pristupu gradu,a što će tek biti kada se izgradi taj prometni čvor koji, po našem mišljenju nije dobro ni tehnički riješen. Nije mi jasno zašto su baš ovo izabrali", istaknuo je Tonči Restović.

Ivan Rajić je podsjetio da je gradska vlast mogla birati između tog megalomanskog i skupog rješenja i ovog puno prihvatljivijeg koje je izradio Građevinski    fakultet iz Zagreba koji je jeftiniji i manje radikalan kada je riječ o zaštiti šume. Nije mi jasno zašto su se gradonačelnik Burić i njegovi suradnici odlučili za skuplje i s aspekta zaštite šume puno nepovoljnije rješenje. Podsjećam i da su naši stručnjaci u vrijeme prošle predizborne kampanje izradili jedno rješenje, kao kružni tok,  koje gotovo i ne bi diralo u šumu, a riješilo bi prometne probleme. Mislim da još ima vremena da gradska vlast odustane od  rješenja koje su odabrali jer, kako čujemo, bit će proveden žalbeni postupak, na izbor izvođača tako da još imaju vremena",  kazao je Ivan  Rajić.

 

SDP je još 2013. godine kritizirala odabrani projekt za čvor Rokići koji je tada, u vrijeme tadašnjeg ministra prometa Božidara Kalmete  izradila zadarska tvrtka Donat, a u međuvremenu je revidiran. 

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: