Datum objave: 02. Ožujak 2020

VRNAŽA / Dizalica za brodove još nije u funkciji, a vlasnicima brodica se žuri jer počela je sezona njihove pripreme za plovidbu

Diana Ferić
Diana Ferić

Mnogi vlasnici brodica su se obradovali kada su nedavno vidjelo brod na dizalici u Vrnaži jer su mislili da je proradila. To je, međutim, kako tvrdi Željko Dulibić, ravnatelj Županijske lučke upravo bio samo probni rad da vide je li sve u redu, a da bi je stavili u funkciju moraju čekati da ta komunalna lučica dobije uporabnu dozvolu.

"Imamo sve potrebne dozvole i certifikate za dizalicu. Za nju ne treba građevinska dozvola. Luka treba uporabnu za tri završene faze i zatražili smo uporabnu od Grada. Nakon ishođenja uporabne dozvole dizalica će biti u funkciji", kazao nam je.

Jedan od brodova koji je izvađen iz mora u tom, kako Dulibić kaže, probnom radu je bio upravo brod brata šibenskog župana Gorana Pauka što je objavljeno na društvenim mrežama. Nekis u to  protumačili privilegijom budući da dizalica za ostale ne radi. Dulibić kaže da ne zna ništa o tome, ali da je županov brat stalno u Vrnaži, u kojoj ima brod, i da se vjerojatno našao pri ruci kada je trebalo podići iz mora brod radi ispitivanja dizalice.

Vlasnicima brodica se žuri jer sezona je njihove pripreme za plovidbu. Poznato je da ne radi dizalica u Docu, a upitan je i rad one u Zatonu tako da je većina vlasnika malih brodica upućena na Vrnažu.

Iz kategorije: Vijesti