Sidebar Menu

Datum objave: 28. Veljača 2020

INVESTICIJE / Rekonstrukcija prometnog čvora Rokići počet će prije turističke sezone, stigle tri ponude za izvođenje radova

Diana Ferić
Diana Ferić

Rekonstrukcija prometnog čvora Rokići trebala bi početi prije ovogodišnje ljetne sezone, a radovi u sezoni neće stvarati nikakve probleme, izjavio je dogradonačelnik Šibenika Danijel MIleta. Na natječaj za izvođača radova koji su raspisale Hrvatske ceste stigle su tri ponude. Poslali su ih Strabag, Sarađen i Colas Hrvatska, a iznose od 31 milijun kuna s PDV -om pa naviše. Ukupna vrijednost radova na čvoru Rokići s PDV-om procijenjena je na 34.000.000 kuna.

"Ugovor bi trebao biti potpisan do travnja. Radovi bi se mogli obavljati i tijekom sezone jer organizacija gradilišta u toj fazi neće utjecati na sadašnje prometne tokove. Izvođač bi u sezoni gradio pristupne ceste u u trokutu ispod Jadranske magistrale", ističe Mileta.

Bit će izgrađeno novo raskrižje u Rokićima s kolnicima ukupne duljine oko 2,5 kilometra,a radovi će trajati 12 mjeseci.

Grad Šibenik ima obvezu riješiti imovinsko pravne odnose. Kako se doznaje od Danijela Milete otkup zemljišta je pri kraju.

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.