Sidebar Menu

Datum objave: 15. Veljača 2020

IN MEMORIAM / Umrla je Nevenka Zoričić jedna od osnivačica "Šuština" i dugogodišnja teta u šibenskim vrtićima

Diana Ferić
Diana Ferić

Iznenada je u 70. godini  umrla  Nevenka Zoričić, jedna od osnivačica šibenske kulturne udruge "Šuštine" i dugogodišnja djelatnica Gradskih vrtića u Šibeniku u kojima je odgojila i kreativnošću zarazila brojne generacije djece. Bila je jedna od prvih šibenskih Šuština vjerujući da je vrijedno kroz tu udrugu čuvati šibensku baštinu i tradiciju.

"Bile smo uvjerene da ovo može opstati, da se bogata kulturna tradicija našega kraja treba njegovati, posebno ovo staro šibensko kolo, takozvano 'mutavo' koje nitko ne pleše nego naša kulturna udruga Šibenske šuštine", kazala je na 10. godišnjicu postojanja te udruge za HRT  članica Nevenka Zoričić.

 

Između brojnih  aktivnosti  kojima je obogatila dječji svijet i kulturni život u Šibeniku ističemo da je organizirala radionice modeliranja papira pooznavajući papier mache tehniku te sa svojim predškolcima osvajala brojne nagrade na natječajima. 

Iz kategorije: Vijesti

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam