Datum objave: 29. Siječanj 2020

LAUREATI / Ovogodišnja nagrada Suncokret ruralnog turizma stigla je i u Šibensko - kninsku županiju i to trostruka

Diana Ferić
Diana Ferić

Nacionalnu nagradu Suncokret ruralnog turizma Hrvatske dobilo je troje predstavnika iz Šibenko - kninske županije. Srebrna povelja u kategoriji Ruralno turistički projekti, dodijeljena je „Zavičajnoj zbirci KUD-a Koledišće iz Jezera“ te „Vinariji i kušaonici Baraka“, u kategoriji Vinski turizam. Posebno priznanje za investiciju u ruralnom prostoru, u kategoriji Poduzetnici u ruralnom turizmu, dobio je „Obrt Stone“ koji se bavi proizvodnjom sira.

Na svečanosti dodjele tih vrijednih priznanja bila je i zamjenica župana Šibensko-kninske županije Darija Puljić.

Natječaj za dodjelu ove nacionalne godišnje nagrade organizira Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“, a nagrada se dodjeljuje već sedmu godinu.

Komisija sastavljena od stručnjaka u turizmu nekoliko je mjeseci obilazila terene po cijeloj Hrvatskoj i između 150 nominiranih, po jasno razrađenim kriterijima, u sedam kategorija, odabrala najbolje.

"Turizam u ruralnom prostoru ima sve važniju razvojnu ulogu što dokazuje sve više različitih kvalitetnih turističkih proizvoda.“, naglasila je mr.sc. Dijana Katica predsjednica Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova Selo“.

Čestitku laureatima uputila je zamjenica župana Darija Puljić: „Šibensko-kninska županija svesrdno podržava razvoj svojih ruralnih krajeva, a posebno ruralnog turizma u kojem leži veliki potencijal. Ovaj oblik turizma vrlo je značajan za očuvanje lokalne kulturne baštine i sprječavanje depopulacije ruralnih krajeva naše županije i cijele Republike Hrvatske. Čestitam svima koji su svojim vrijednim radom zaslužili nominaciju za ovu prestižnu nagradu i želim im puno uspjeha u daljnjem radu.“, kazala je Darija Puljić.

Nominiranima i nagrađenima čestitali su i ministar turizma Gari Cappelli, u ulozi izaslanika Predsjednika Vlade Republike Hrvatske, te saborska zastupnica Branka Juričev Martinčev, izaslanica Predsjednika Hrvatskog sabora.

Iz kategorije: Vijesti